Laura Wasser je za Bloomberg izdala nekaj skrivnosti svojega poklica. Redko zastopa ljudi, ki imajo manj kot deset milijonov dolarjev bogastva. Ločevala je Angelino Jolie (ko se je razšla z Billyjem Bobom Thorntonom), Jessico Simpson, Britney Spears, Heidi Klum, Ashtona Kutcherja in Demi Moore, dvakrat Stevieja Wonderja, Mario Shriver, ko se je ločevala od Arnolda Schwarzeneggerja, ter najmanj tri člane klana Kardashian.

Dejala je, da je večina ločitev dogovorjenih, veliko preden o tem kaj izve javnost. Za večjo zasebnost si stranke najbolj znane hollywoodske ločitvene odvetnice najamejo sodnika za mediacijo, ki poteka zunaj javnih sodnih dvoran. Ko se je Melanie Griffith leta 2014 ločila od Antonia Banderasa, so podrobnosti ločitve za zaprtimi vrati reševali vsaj leto dni, preden so ločitev predali sodišču in so novico objavili rumeni mediji. Wasserjeva trenutno obravnava 45 primerov, med njimi osmo ločitev člana evropske aristokracije in ločitev košarkarja NBA.

Katera je prava Kylie: Minogue ali Jenner?

Avstralska pevka Kylie Minogue je te dni objavila, da se je zaročila z dvajset let mlajšim britanskim igralcem Joshuo Sassom, s katerim sta se spoznala lani. A bolj kot to, da je našla »ljubezen svojega življenja«, je v medijih odmevalo, da 47-letna Kylie Monogue toži 18-letno Kylie Jenner zaradi imena.

Vzpenjajoča zvezdnica resničnostnega šova Keeping Up With The Kardashians je namreč na sodišču v Ameriki podala zahtevo za zaščito imena Kylie, ki naj bi bilo ime njene blagovne znamke oblačil. Avstralska pevka trdi, da poskuša Jennerjeva monopolizirati ime in da si ni niti zaslužila, da bi imela pravico do zaščite imena, ker je »le stranski lik resničnostnega šova«. Slavna Avstralka je ob tem na sodišču še dejala, da je za njo 30-letna uspešna kariera in da je domeno kylie.com zaščitila že leta 1996, kar je leto dni prej, preden je bila rojena Kylie Jenner.

Minoguova ima zaščiteni imeni Kylie Minogue in Kylie Minogue Darling, kakor se imenuje njen parfum. Prav parfum je bil tudi predmet podobne tožbe igralke Angeline Jolie, ki je leta 2007 tožila parfumsko hišo Symine Salimpour zaradi parfuma z imenom Shiloh, ker je tako ime njeni hčeri in torej slavo Joliejeve izrabljajo v namene prodaje dišave. Joliejeva je tožbo po petih mesecih boja izgubila. Da bi se izognila takim težavam, kot so doletele Joliejevo, pa sta Beyoncé in Jay-Z nekaj dni po njenem rojstvu kot blagovno znamko zaščitila ime hčere Blue Ivy Carter.

Bistroumnost tvitov Kanyeja Westa

»Prepričan sem, da so twitter iznašli le zaradi mene. To je moje skromno mnenje,« je le eden od slavnih samovšečnih tvitov raperja, modnega oblikovalca in moža Kim Kardashian Kanyeja Westa. West se je twitterju pridružil leta 2012 in od tedaj so njegovi tviti prava zbirka bistroumnih biserov in samovšečnih tvitov v smislu: »Trenutno se imam res zelo rad.« Legendaren je tudi tisti o vodi: »Sovražim, če se med letom zbudim in se poleg mene znajde steklenica vode, kaj sem sedaj odgovoren za to steklenico vode.« Preroški je tvit: »Sem umetnik in skrbim za človeštvo.« Njegova poslovna žilica pa je vidna v tvitu: »Pozimi bom prodajal zimske plašče.«

Njegove tvite so si sposodili tudi na rdeči preprogi na podelitvi oskarjev, kjer so igralci na prošnjo novinarjev Vanity Faira dramatično prebirali najbolj znane Westove tvite. Zvezdniki, kot so Patric Stewart, Kate Hudson, J. J. Abrams in drugi, so si pri interpretaciji njegovih globokoumnih domislic dali duška.

West tudi letos nadaljuje neumnosti na twitterju. Pred dnevi je prav nespametno objavil fotografijo svojega računalnika, na kateri je vidno, da uporablja pirate bay, stran za piratsko razširjanje filmov in glasbe, ki je v ZDA prepovedana. Sicer si je na youtubu ogledoval glasbeni video, a je v zavihkih vidno, da ima odprto tudi piratsko stran. Še posebno nerodno je to zato, ker je West podpornik projekta Tidal svojega prijatelja Jay-Z, ki bi glasbenikom zagotavljal nadzor nad prenašanjem njihove glasbe.

Alexandra Andresen, najmlajša milijarderka na svetu

Ko je Forbes objavil letošnjo lestvico najbogatejših zemljanov, se je na njej kot najmlajša dolarska milijarderka na svetu pojavila 19-letna Norvežanka Alexandra Andresen. Tik za njo pa njena leto dni starejša sestra Katharina. Vsaka ima po 1,2 milijarde dolarjev bogastva, ki ga je na hčerki leta 2007 prenesel njun oče Johan Andresen, to pa je postalo znano šele, ko sta morali dekleti kot osemnajstletnici objaviti davčno napoved. Družina je sicer najbogatejša norveška družina, ki je bogastvo začela pridobivati pred stotimi leti z naložbami v tobačno industrijo. Leta 2005 so iz etičnih razlogov prodali tobačno podjetje Tiedemanns in denar naložili drugam.

Toda sestri sta daleč od podobe razvajenih bogatih otrok, denimo ruskih oligarhov. Starši so ju naučili, da sta skromni. Alexandra je priznala, da ji starši dajejo žepnino, ki jo nato shrani in si kupi, kar potrebuje. Prav tako sta vedno imeli stare avtomobile, ker jima oče ni dovolil nakupa novega avtomobila. Katharina trenutno študira v Amsterdamu, Alexandra pa je vse boljša tekmovalka dresurnega jahanja. Zmagala je na nekaj pomembnih tekmah in ravno je pridobila sponzorja, tako da bo postala profesionalka. Odraščala je v hiši, polni živali; na otoku, kjer ima družina poletno hišo, so poniji prosto tekali naokoli, zato ni čudno, da se je navdušila nad jahanjem. Tudi na družbenih omrežjih večinoma objavlja le fotografije konj, potovanj ali pa svojega fanta, 24-letnega norveškega tekmovalca v borilnih veščinah.