Maribor kot velik klub doslej ni vlekel impulzivnih potez, tokrat pa je Zahović ukrepal v slogu hazarderja, a je tudi nekaj logike. Ker ima Olimpija šest točk prednosti in kaže večjo taktično zrelost, bodo Mariborčani derbi zdaj pričakali maksimalno motivirani in  v stanju popolne bojne pripravljenosti. Z vrnitvijo trofejnega trenerja Milaniča se bo Maribor vrnil v svoj dolgoletni nedotakljivi sistem igre 4-2-3-1 s prehodi v 4-4-2, potem ko Jurčić z modelom 4-3-3, ki je bil zaradi velikega števila golov, hitre in atraktivne igre  sicer všeč gledalcem, ni prepričal Zahovića. Z navezo Zahović-Milanič se Maribor vrača tja, kjer je že bil, ko sta skozi delavski model igre in evolucijo zgradila ugleden in prepoznaven klub. Velika uganka je, kako bodo navijači sprejeli vrnitev pragmatičnega Milaniča, ki kljub lovorikam v Ljudskem vrtu nikoli ni bil deležen stoječih ovacij kot njegov naslednik Ante Čačić, čeprav je klub vodil le tri mesece.

Derbi odloča o podobi in usodi Zahovića, ki je imel v dosedanjih slabih devetih letih v vlogi športnega direktorja status nedotakljivega. Z odstrelom Jurčića je začel izgubljati neomajno podporo pri navijačih. Na kocko je postavil svoj ugled. Če Maribor ne premaga Olimpije, bo preživljal težke trenutke, za nameček bi Jurčić izpadel kot mučenik. Sezona bi se spremenila v kalvarijo in klubu se lahko zgodi tudi ulica. Navijači so razvajeni z uspehi, najhujši udarec pa je, če morajo gledati v hrbet Ljubljančanom.

Olimpija je v coni udobja, saj bo drevi povsem zadovoljna tudi z remijem. Postala je tekmovalna ekipa, ki zna nadzorovano igrati na rezultat. A za remi v Ljudskem vrtu bo treba pokazati boljšo predstavo kot proti Kopru. Derbi bo razgalil tudi potenciale obeh klubov. Olimpija ima z Zajcem, Kapunom, Mitrovićem, Elekejem, Bajrićem, Finkom... več talenta in hitrosti od Maribora, z Mandarićem pa še strica iz Amerike. A na igrišču bodo odločali dnevna forma, taktične rešitve, ozračje na tribunah in učinek Milivoja Novakovića.