Tako kot v lanski tudi v letošnji sezoni boj za naslov najboljšega v državi poteka med rokometašicami Krima in Zagorja. Zaenkrat so v boljšem položaju Zagorjanke, ki bodo, če do konca prvenstva dobijo vse tekme, osvojile svoj prvi državni naslov. S tem bi bila prekinjena kar 21-letna prevlada Ljubljančank, ki bi zaradi tega ostale brez lige prvakinj, pod vprašaj pa bi bilo postavljeno tudi nadaljnje delovanje kluba.

Da do takšnega scenarija le ne bi prišlo, so se v Krimu odločili izkoristiti ohlapna pravila in v tem tednu šest svojih igralk (Sergejo Stefanišin, Aljo Koren, kapetanko Tamaro Mavsar in tri mlade igralke Anejo Beganović, Ano Zrimšek ter Nino Zulić) posodili Mlinotestu iz Ajdovščine, ki se bo z Zagorjankami pomeril 26. marca. Pri tem ne gre spregledati, da je bil zadnji rok za registracijo 29. februarja, prav tako pa v oči močno bodejo tudi pogoji, pod katerimi so bile rokometašice posojene, saj jim je dovoljeno, da se v matični klub lahko vrnejo takoj.

A ogorčenje javnosti nad zadnjimi nešportnimi potezami Krima je bilo očitno preveliko, saj so iz kluba danes sporočili, da prestop spornih igralk v ajdovski klub preklicujejo. »V izogib vsakemu dvomu o korektnosti naših dejanj in v korist rokometa in športa smo sprejeli odločitev, da preklicujemo prehod naših igralk v ŽRK Mlinotest Ajdovščina,« so v izjavi za javnost sporočili iz Krima in med drugim pripisali: »Upamo, da se vsi vpleteni zavedajo, da so ŽRK Mlinotest Ajdovščini onemogočili okrepitev ekipe, kot jim jih pravilniki omogočajo in so jih izkoristili tudi ostali klubi. V aktualni tekmovalni sezoni so jim povzročili veliko škodo.«

Pri ljubljanskem klubu so še dodali, da so vselej spoštovali vse akte Rokometne zveze Slovenije, njihovo zadnje ravnanje pa je bilo v skladu z njimi, kar pa ne morejo trditi za nekatere ostale udeležence v prvenstvu.

Velja še omeniti, da Krim in Zagorje boja za naslov državnega prvaka ne bijeta le na parketu, temveč tudi za zeleno mizo. Jabolko spora med kluboma predstavlja medsebojna tekma, ki se je 30. januarja končala z remijem. Krim se je po tekmi pritožil, ker so Zagorjanke nastopile z 11 namesto 12 domačimi igralkami, kot veleva pravilnik. Ker je komisar lige Goran Debelak pritožbo Krima zavrnil, v klubu sedaj pravico iščejo na drugi stopnji pri arbitražni komisiji, ki pa naj bi neuradno odločilo v korist Zagorjank.