Oslabljene krimovke, pri katerih ni bilo Lare Hrnčič in Amelie Goudjo ter tudi Allison Pineau, s katero je vodstvo kluba dan pred tekmo sporazumno prekinilo sodelovanje, so - roko na srce pričakovano - doživele še sedmi poraz v tej sezoni lige prvakinj. Če so v uvodnih desetih minutah še držale korak z domačimi, pa so slednje že v prvem polčasu prišle do takšne razlike, da so lahko drugi polčas odigrale bolj sproščeno in nadzorovano.

Ljubljančanke so tekmo obetavno začele in bile v ospredju vse do 11. minute, ko so vodile s 6:4. Sledila je minuta odmora, po kateri so Nemke naredile delni izid 5:0 in povedle z 9:6. Ob številnih napakah v igri (obeh ekip) so Nemke v naslednjih minutah le še plemenitile prednost. V 17. minuti so vodile z 11:7, v 25. minuti s 15:10,, polčas pa so končale s prednostjo sedmih zadetkov, po novem delnem izidu 5:0.

Izbranke Marte Bon so bile tako pred nadaljevanjem tekme v zelo težkem položaju. Resda je Bonova spet pogosto menjala igralke, skušala držati ritem in ohraniti moč tudi za drugi polčas, a ob visoki prednosti si je to lahko na drugi strani privoščil tudi strateg Thüringerja Herbert Müller, tako da niti rotacija igralk tokrat ni prinesla boljšega razpleta.

To se je v druge pol ure tudi pokazalo. Thüringer je namreč z izjemo nekaterih prebliskov gostujoče ekipe povečeval prednost, v 46. minuti je tako prvič povedel za deset zadetkov, devet minut pozneje je bilo že 32:18, kolikor je tudi znašala najvišja razlika na tekmi.