Ko je Kampl pred tednom dni v bundesligi proti svoji bivši ekipi Borussii Dortmund odigral le prvi polčas, so pri Bayerju kot razlog za to navedli poškodbo mečne mišice v levi nogi, kar so pokazali prvi zdravniški pregledi po tekmi. A ker je slovenski reprezentant čutil hude bolečine in je za hojo potreboval celo plastično opornico, so ga napotili na dodatne preiskave.

Na kliniki v Kölnu so danes ponovno pregledali Kamplovo poškodovano nogo in rentgenska slika je razkrila, da gre tudi za zlomljeno fibulo (mečnico), so popoldan sporočili iz njegovega kluba iz Leverkusna.

Ni še znano, kako dolgo bo vezist Bayerja odsoten z igrišč, a v letošnji sezoni naj ne bi več igral. Če se bo to uresničilo, je Kampl po Robertu Beriću in Andražu Šporarju še tretji slovenski nogometaš v tujini, ki je zaradi poškodbe predčasno končal sezono. Na srečo v spomladanskem delu letošnje sezone slovenska reprezentanca igra le prijateljske tekme, kvalifikacije za svetovno prvenstvo 2018 pa se začnejo septembra, ko bo imel selektor Srečko Katanec omenjeno trojico verjetno že na voljo.