Občasni italijanski reprezentant, ki je v letošnji sezoni za drugouvrščeno moštvo serie A dosegel enajst zadetkov, se je po pisanju športnega dnevnika Gazzetta dello Sport v soboto z avtom vračal z večerje, ko je postal žrtev tatov. Slednji so nogometašu sprva sledili z dvema mopedoma, nato pa ga zaustavili in mu zagrozili s pištolo.

Italijanski mediji med drugim poročajo, da naj bi eden izmed tatov pred pobegom s kraja dogodka nogometašu podal tudi nekoliko nenavadno zahtevo, in sicer da naslednji zadetek posveti prav njemu.

Insigne, ki je skupaj s sopotniki ostal brez luksuzne ure, neznane vsote denarja in še nekaj dragocenih predmetov, ni prvi nogometaš Napolija, ki je bil oropan. Žrtev drznih nepridipravov v južnem predelu Neaplja, kjer domuje italijanski prvoligaš, sta v preteklosti postala njegova nekdanja soigralca Juan Zuniga in Valon Behrami pa tudi zdajšnji kapetan ekipe Marek Hamšik.

Napoli, ki je svoja edina naslova državnega prvaka osvojil leta 1987 in 1990, ko je za klub igral legendarni Diego Maradona, v letošnji sezoni nastopa izvrstno. Moštvo trenerja Mauriziia Sarrija dvanajst krogov pred zaključkom lige zaseda drugo mesto, za vodilnim Juventusom, ki je odigral tekmo več, pa zaostaja štiri točke. Zaostalo srečanje bodo »gli azzurri« sicer odigrali danes, ko bodo gostovali pri Fiorentini, za katero nastopa slovenski reprezentant Josip Iličić.