Pred tekmo je imel Napoli na vrhu lestvice dve točki prednosti pred Juventusom, torej bi gostom za ohranitev prvega mesta sinoči zadostoval že remi. A v Torino niso prišli obrambno naravnani in z željo po točki, temveč so od prve minute kazali očitno namero, da tekmo dobijo. Napoli je bil vseh 90 minut povsem enakovreden domači zasedbi, če ne celo nekoliko boljši, a v tekmi odličnih obramb in redkih priložnosti gostom ni uspelo dobre predstave kronati z zmago. Še več, tik pred koncem tekme se je Juventusov rezervist Simone Zaza odločil za močan strel izven kazenskega prostora, s katerim je (tudi s pomočjo odboja od enega od igralcev) premagal Pepeja Reino v Napolijevih vratih, ter Juventusu prinesel po igri sodeč morda celo nezasluženo zmago. A vendarle so belo-črni znova dokazali, da gre za pravo šampionsko moštvo, ki lahko zmaga tudi takrat, ko ne igra najbolje, in takrat, ko je to najbolj pomembno.

Juventus je tako nadaljeval serijo zmag, ki je zdaj dolga že kar 15 prvenstvenih tekem, in se približal Interjevemu rekordu 17 zaporednih zmag v serie A. Toda verjetno je vsem v taboru »stare dame« bolj kot zmagovita serija pomembno dejstvo, da so uspeli premagati neposrednega konkurenta za peti zaporedni naslov prvaka in da so prvič v sezoni skočili na prvo mesto prvenstvene lestvice. Prav gotovo se od njega do konca sezone ne nameravajo več posloviti.

»Videli smo zelo taktično predstavo dveh ekip, ki si zaslužita biti na vrhu lestvice. Napoli je odigral zelo dobro tekmo, a mu nismo dovolili skoraj nobene priložnosti. Mi smo imeli na drugi strani lepo priložnost že, ko je Paulo Dybala za las ustrelil prek vrat, na koncu pa smo vendarle uspeli tudi zadeti. Mislim, da smo se zelo dobro kosali z ritmom igre, ki ga je narekoval Napoli, a do zmage tokrat res nismo prišli na lahek način,« je po tekmi povedal strateg domačih Massimiliano Allegri ter dodal: »Pomembno je, da smo prišli na prvo mesto lestvice, a do konca prvenstva je še 13 krogov. Na prvem mestu smo, ker smo dobili 15 tekem zapored in zato so zaslužni predvsem igralci, ki so uspešno prestali tudi nocojšnji test. Morali smo dokazati, da smo sposobni ponovno osvojiti prvenstvo in igralci so dobro opravili svoje delo. Čaka nas še precej tekem, a ta zmaga je bila za nas izjemno pomembna s psihološkega vidika.«

Allegri je bil sicer za morda celo najpomembnejšo tekmo sezone primoran spremeniti sistem igre. Zaradi poškodbe osrednjega branilca Giorgia Chiellinija je Allegri formacijo spremenil iz uigrane 3-5-2 v 4-4-2, kar se je očitno poznalo v igri njegove zasedbe. Paul Pogba je bil skoraj neviden na levi strani vezne vrste, v osrčju katere se ni proslavil niti Sami Khedira. Bočna igralca Patrice Evra in Stephan Lichtsteiner sta tokrat igrala precej manj ofenzivno kot ponavadi, manj nevaren pa je bil tudi napad s Paulom Dybalo in Alvarom Morato. A Allegri je na koncu vendarle potegnil pravo potezo z menjavo Morata-Zaza in kljub nenajboljši predstavi uspel premagati Napoli.

Sarri: Iz tega poraza se moramo česa naučiti

Precej slabše volje od kolega Allegrija je bil strateg na klopi Napolija Maurizio Sarri, ki po tekmi ni mogel skrivati razočaranja zaradi bolečega poraza, a je v njem vseeno našel tudi nekaj pozitivnih stvari.

»Tekma je bila zelo izenačena, priložnosti pa redke na obeh straneh. Imeli smo veliko smolo, da smo prejeli tak gol tik pred koncem tekme. A kljub takšnemu porazu moramo ostati mirni, saj nas en tak posrečen strel nasprotnika ne sme vreči iz tira. Prikazali smo dobro predstavo, saj si Juventus na domačem terenu praktično ni uspel priigrati nobene priložnosti, kar se zgodi zelo redko. Morda bi tudi mi lahko več storili v napadu, a celotno gledano je bila naša igra zelo dobra. Le redki klubi v Evropi lahko pridejo na ta stadion in so enakovredni Juventusu, a nam je to nocoj uspelo. Gol smo dobili, ko so igrali zgolj z enim napadalcem, a tako se je razpletlo in rezultat moramo sprejeti ter iti z dvignjenimi glavami naprej. Iz te tekme lahko potegnemo veliko pozitivnih stvari in če želimo postati velika ekipa, se moramo iz takšnih porazov znati tudi česa naučiti,« je zaključil Sarri, ki je z Napolijem sinoči okusil prvi prvenstveni poraz po osmih zaporednih zmagah.

Časa za objokovanje zamujene priložnosti v Torinu pa pri Napoliju nimajo veliko, saj jih v četrtek čaka prva tekma šestnajstine finala evropske lige, ko bodo gostovali pri neugodnem Villarrealu, v serie A pa bo njihov naslednji nasprotnik v ponedeljek vse boljši Milan, ki je na zadnjih 15 tekmah doživel le en poraz. Juventus bo naslednjo tekmo odigral šele v petek proti Bologni, nato pa v torek že sledi prva tekma osmine finala lige prvakov proti Bayernu, ko se v Torinu obeta nova nogometna poslastica.