Toda sedaj se je izkazalo, da njegov bankrot ne pomeni, da ima 50 Cent v žepu le še 50 stotinov. To je priznal tudi sam Curtis James Jackson III. – kot je njegovo pravo ime – in na instagramu objavil serijo fotografij, na katerih se baha z denarjem. Denimo, kako ga ima spravljenega v hladilniku, kako iz paketov bankovcev napiše bankrot in leži na postelji, polni bankovcev. Sodnica, ki vodi njegov stečaj, mu je naročila, da mora pojasniti, od kod mu denar na sliki. Skrbi jo, da stečajni postopek zaradi fotografij ne bi deloval transparentno.

Toda 50 Cent je priznal, da je bil njegov stečaj le »strateška poslovna odločitev«. Res je, da ima od deset do 50 milijonov dolarjev dolga, a ima tudi visoke stalne dohodke iz različnih poslov od prodaje vodke do boksa, spodnjega perila in ne nazadnje od prodaje plošč in filmov. 50 Cent je namreč stečaj sprožil po postopku v primeru velikih dolgov, podobno kot je že dvakrat storil Donald Trump, ki je kasneje tudi priznal, da nikoli ni bil brez denarja, da je le izkoristil luknjo v zakonu. Raper se je za to odločil, ker mu je sodišče naložilo plačilo petih milijonov dolarjev ženski, ki ga je tožila, da je brez njenega dovoljenja razširjal njene seksi posnetke.

Polikana obraza Cruisa in Travolte

V zadnjem tednu so bili oboževalci šokirani nad obrazoma slavnih igralcev. Tom Cruise in John Travolta, oba zaprisežena scientologa, sta glede na komentarje na twitterju porabila svetovno zalogo botoksa, da sta javnosti pokazala svojo napeto kožo na obrazu.

Cruise se je z novo podobo pojavil na podelitvi nagrad bafta. Njegovi oboževalci so nemudoma opazili, da je Cruisov obraz zategnjen in napihnjen, ter novo podobo komentirali s pripombo, da je kot hrček v obleki. Prepričani so, da je Cruise v poskusu, da ohrani mlado podobo, padel pod vpliv plastičnih kirurgov. Namignili so tudi, da je tako, ker ima novo izbranko, ki naj postala četrta gospa Cruise. 53-letni igralec je namreč zasnubil 22-letno Emily Thomas, hčerko bogatega britanskega bankirja, ki je zanj najprej delala kot asistentka.

Uporabniki twitterja pa tudi niso bili prizanesljivi do nove podobe 62-letnega Johna Travolte. V televizijski nadaljevanki o sojenju O. J. Simpsonu igra odvetnika Roberta Shapira, gledalci pa so njegov videz komentirali, da »je kot Arnold Schwarzenegger, prekrit z voskom«. Nekateri kritiki so celo zapisali, da je nadaljevanko nemogoče gledati zaradi Travoltovega okamnelega obraza.

V zadnjih pojavljanjih v javnosti je bil sicer malo manj grozljiv kot v nadaljevanki, a še vedno z nepremičnim čelom. Travolta je s povoščenim obrazom šokiral že na lanski podelitvi oskarjev, kjer je za nameček neprimerno poljubljal igralke na odru.

Leonardo, mamin fant

Bolj kot to, ali bo Leonardo DiCaprio ta konec tedna dobil oskarja, rumene medije zanima, s kom bo prišel na prireditev. Od poroke Georgea Clooneyja velja DiCaprio za najbolj želenega hollywoodskega samca, ki pa v svoji postelji kot po tekočem traku menja slavna dekleta, večinoma manekenke. Začel je leta 1995 z Naomi Campbell, s katero sta še vedno dobra prijatelja. Najdlje, celih pet let, je bil v zvezi z Gisele Bundchen, razšla pa sta se, ker je manekenka želela poroko, Leonardo pa ne. Na seznamu njegovih deklet je tudi izraelska manekenka Bar Refaeli, ki ga je celo predstavila izraelskemu premierju. Pa še nemška manekenka Toni Garrn, ki ga je pustila, ko so ga v nekem nočnem klubu fotografirali z dvajsetimi dekleti. Leto 2012 je preživel še z enim Viktorijinim angelčkom Erin Heatherton, nato se je zabaval z Rihanno in Mirando Kerr, nazadnje pa je bil lani z manekenko Kelly Rohrback. Sedaj mu pripisujejo zvezo s televizijsko voditeljico Lauro Whitemore. To se je zgodilo na veliko razočaranje Srbkinj, saj naj bi bil DiCaprio poleti v Beogradu in poleg priprav na snemanje filma iskal tudi novo dekle.

Toda vse glasnejše so govorice, da je edina ženska v njegovem življenju njegova mama Irmeline Indenbirken, ki je tudi tista, ki blagoslovi ali odslovi njegove spremljevalke. Z mamo je 41-letni igralec prišel na podelitev nagrad bafta. DiCaprio in mama, ki je nemške krvi, sta večino njegovega otroštva preživela sama, saj so se starši ločili, ko mu je bilo komaj leto dni. DiCaprio jo opisuje kot »svojo skalo«.

Pink Floyd za bojkot Izraela

Roger Walters, kreativni vodja skupine Pink Floyd, se že nekaj let zavzema za bojkot Izraela zavoljo odnosa do Palestincev. Zaradi njegovega aktivizma so ga označili, da je nacist, kar se mu zdi absurdno glede na to, da je njegov oče, ko mu je bilo le pet mesecev, padel kot britanski vojak v Italiji v boju proti nacistom. V intervjuju za britanski The Independent je dejal, da so takšne oznake le taktika zastraševanja. Povedal je, da se med glasbeniki le Britanci odločajo, da bodo aktivno sodelovali v kampanji bojkota Izraela, ameriški glasbeniki pa so raje tiho: »Pogovarjal sem se z njimi in so preprosto prestrašeni. Če javno izrečejo kaj proti Izraelu, se njihova kariera sesuje.«

Walters je prepričan, da se v Izraelu dogaja nekaj podobnega, kot se je v času apartheida v Južni Afriki, in da so Palestinci obravnavani kot drugorazredni državljani. Njegov aktivizem se je začel leta 2006, ko je bil na turneji v Izraelu. Potem ko je govoril s palestinskimi umetniki in protivladnimi izraelskimi protestniki, je celo hotel odpovedati koncert, a ga je nazadnje preselil iz Tel Aviva v arabsko-izraelsko mirovno vas Neve Shalom, Oazo miru. Na zid, ki deli Izrael od palestinskih ozemlji, pa je napisal citat iz legendarnega dela Another Brick in the Wall. Bobnar Pink Floydov Nick Mason je o Waltersu dejal, da takrat, ko ugotovi, da se mora čemu postaviti po robu, to stori z zastrašujočo predanostjo.