Vse se je začelo, ko je moral skrbeti za bolno babico in je zvečer na twitterju zapisal, da se bo napil, napisal erotični roman o Trumpu v stilu 50 odtenkov sive in ga naslednji dan objavil na Amazonu. Rečeno, storjeno: kot je priznal kasneje, je spil veliko količino rdečega vina, ponjuhal malce kokaina in res napisal zgodbo o bogatašu, »velikem kot debel koren z umetnimi lasmi«, ki v Hongkongu sreča portirja, s katerim se zaplete v vroče erotične igrice, opisane s sočnimi izrazi, kot »svojo krvavico sem potisnil v njegova usta«. Po hitrem uspehu kratkega erotičnega romana je avtor napovedal, da bo s pomočjo imitatorja Trumpa posnel tudi zvočno knjigo, morebiti pa bo napisal še nadaljevanje, v katerem bi nastopala tudi Hillary Clinton.

Daniel je novinarjem dejal, da ni res, da bi sovražil Donalda Trumpa. »Sovražim le njegove lase, njegov glas, njegov obraz in vse, kar predstavlja.« Donaldu Trumpu pa ni do smeha. Mlademu komedijantu je blokiral dostop do svojega twitter računa in o knjigi ne želi spregovoriti niti besede.

Oprah shujšala in zaslužila 12 milijonov dolarjev

Oprah Winfrey, kraljica pogovornih oddaj, je v svoji dolgi karieri večkrat shujšala, a se nato ponovno zredila. Menda ima v svoji omari obleke treh različnih velikosti. Najslavnejši tak poskus je bil leta 1988, ko je s tekočo proteinsko dieto izgubila 34 kilogramov. Kasneje je priznala, da jih je že dan po tistem, ko je končala dieto, začela dobivati nazaj. Ne glede na to je vsakokratno dieto vedno predstavila v svojih oddajah in v trenutku je postala svetovna senzacija.

Tudi tokrat se je zgodilo tako. Pred nekaj dnevi je na twitterju zapisala, da je od poletja izgubila 13 kilogramov, ne da bi prenehala jesti kruh. Pri tem ji je pomagal program Weight Watchers. In ne boste verjeli, z enim samim tvitom je Winfreyjeva, ki je tako in tako najbogatejša televizijska osebnost na svetu, zaslužila 12 milijonov dolarjev v enem samem dnevu. Od oktobra lani je namreč tudi ona lastnica desetih odstotkov podjetja Weight Watchers in ko je objavila novico o svoji dieti, so delnice podjetja poskočile za 18 odstotkov. Oprah Winfrey je sploh najboljša novica za še lani hudo zadolženo podjetje, saj so njihove delnice poskočile za sto odstotkov v trenutku, ko se je razvedelo, da je med lastniki tudi ona.

Winfreyjeva je že večkrat priznala, da je odvisna od ogljikovih hidratov, predvsem od kruha in krompirja. Izjavila je celo, da krompir, predvsem čips, že 40 let obvladuje njeno življenje.

Gospod Bean z mlado ljubico v vesoljski hiši

Britanski igralec Rowan Atkinson se je pred dvema mesecema ločil od žene Sunetre Sastry, s katero je bil poročen 24 let. Nemudoma se je s svojo 28 let mlajšo ljubico, igralko Louise Ford, preselil v pet milijonov evrov vredno podeželsko hišo. A to ni vse: končal je tudi gradnjo moderne hiše na angleškem podeželju v vasi Ipseden, ki so jo prebivalci vasi poimenovali vesoljska bencinska postaja. Z njimi se že deset let prepira zaradi modernosti hiše, ki ne spada v vaško okolje. Svojo sanjsko hišo je zgradil iz stekla, z atrijsko dnevno sobo in skrivno podzemno garažo za svoje luksuzne avtomobile, med katerimi pa ne bo mclarna F1, ki ga je igralec lani prodal za deset milijonov evrov. Načrte za hišo je izdelal sloviti ameriški arhitekt Richard Meier, ki je med drugim načrtoval tudi Gettyjev muzej v Los Angelesu.

Atkinson pa se je moral zaradi modernega videza hiše pred dnevi ponovno zagovarjati pred lokalnimi prebivalci. Osebno se je udeležil zbora krajanov in jim razložil, kako bo hišo uskladil z okolico, da ne bo več motila sosedov.

Rowan Atkinson je po ločitvi svoji ženi kupil veliko stanovanje v Londonu. Moderna hiša pa naj bi postala dom Atkinsona in Fordove, ki si želita več zasebnosti in miru, kot ga imata v Londonu. Spoznala sta se pred dvema letoma, ko sta skupaj igrala v gledališki igri, par pa sta dobro leto.

100.000 evrov za polnoletnost sina Lepe Brene

Norost otroških rojstni dni bo verjetno dosegla vrhunec s slavjem, ki ga svojemu sinu Viktorju za 18. rojstni dan pripravljata slavna balkanska pevka Lepa Brena in njen soprog Boba Živojinović. Proslava sinove polnoletnosti ju bo stala neverjetnih 100.000 evrov. Zabava za 300 gostov bo v hotelu Crowne Plaza, istem beograjskem hotelu, kjer se je poročila Severina. Na zabavi bodo slavni gosti srbske estrade. Za zabavo bo skrbel orkester Ace Sofronijevića, ki je igral tudi na poroki Severine, stregli bodo le najboljšo hrano in pijačo, pa tudi torta bo v več nadstropjih.

»To bo nepozabna zabava,« je za Kurir dejal Živojinović mlajši. »Mami želi, da je vse na najvišji ravni, zato nič ne prepušča naključju. Prav nobene potrebe ni, da se iz tega naredi senzacija.« Toda bolj kot stroški zabave – ti so okoli 30.000 evrov – srbsko javnost razburja darilo, ki ga bo dobil Brenin sin, ki sicer slovi po nočnih zabavah in tem, da je lani shujšal za 17 kilogramov. Za darilo bo dobil avto, vreden 70.000 evrov. Menda se še ni odločil, ali bi raje BMW X6 ali range roverja.

Podobno megazabavo je pred dvema letoma za polnoletnost svojega sina Veljka priredila tudi Ceca Ražnatović, le da mu ni podarila avtomobila, temveč ročno uro, ki je bila last njegovega očeta Željka Ražnatovića - Arkana in je vredna okoli 120.000 evrov.

Dawkinsa zaradi islamofobije nagnali s konference

Najbolj znani svetovni ateist Richard Dawkins bi moral biti maja gost na znanstveni konferenci o znanosti in skepticizmu v New Yorku. A so mu organizatorji poslali sporočilo, da so ga črtali s seznama sodelujočih, ker je na twitterju objavil »zelo žaljiv posnetek z naslovom Feministke ljubijo islamiste«. Organizatorji so sicer poudarili, da »zagovarjajo svobodo govora in provokativna stališča, a posnetek ne predstavlja vrednot konference«.

Dawkins je v resnici posnetek le posredoval. Gre za satirični risani song, objavljen na youtubovem portalu SyeTenAtheist, v katerem feministka in islamist ugotavljata, da imata enako ideologijo. Dawkins je ob posnetku zapisal, da se sicer ima za feminista, a da očitno povedano ne velja za vse feministke, temveč le za manjšino, toda »manjšine so škodljive«. Na portalu SyeTenAtheist podobne satirične songe objavljajo v povezavi z vsemi religijami. Dawkins je tvit zbrisal, ko je izvedel, da lik feministke na posnetku temelji na resnični osebi, ki so ji grozili s smrtjo.

Richard Dawkins je sicer lani povzročil velik škandal in bil obtožen islamofobije, ko je izjavil, da je 15-letni najstnik Ahmed Mohamed, ki so ga v Teksasu aretirali v šoli, ker je imel v torbi uro, sam hotel, da ga aretirajo, da bi bil lahko žrtev diskriminacije.