V zadnjem času se vse več govori o razvoju avtonomnih avtomobilov, ki bi se lahko po cestah varno vozili brez pomoči človeškega voznika. Kljub veliko govora pa tovrstna povsem avtonomna vozila verjetno še nekaj časa ne bodo zavzela cest. Pri tem so v ospredju nekatera ključna vprašanja, ki še naprej mučijo izdelovalce. Med njimi so tudi povsem moralna. Kako naj se namreč odloči avtonomno vozilo, ki se po tuji krivdi znajde sredi večje prometne nesreče? Naj se odzove tako, da reši voznika, sovoznika, otroka na ulici ali povzročitelja nesreče, ki je zelo dobro zavarovan in bi njegova smrt predstavljala hud finančni udarec neki zavarovalnici?

Čeprav tovrstnih vprašanj še nekaj časa ne bodo uspeli rešiti, pa se posamezne nadgradnje s področja avtonomnih vozil že uvaja v nova vozila. Nissan se je medtem odločil prednosti tehnologije predstaviti tudi na bolj zabaven način. V sklopu promocije svojega sistema za pomoč pri parkiranju, so s podobno tehnologijo opremili pisarniške stole. Nastal je zabaven video, ki prikazuje samodejno pospravljanje pisarn za lenimi sodelavci.

Stolom pri vračanju nazaj za mizo pomagajo štiri kamere na stenah sobe, ki zbrane podatke nato pošiljajo stolom. Čeprav se zamisel zdi precej posrečena, pa je vprašanje, če se bo kdaj razvila na več kot zgolj promocijski trik.