Gre za gradnjo montažnih objektov iz lesenih in izolacijskih plošč, ki jih konstrukcijska ekipa sestavi le s pomočjo električnega izvijača, zato je hiša lahko zgrajena v pičlih štirih dneh. Za celoten proces je seveda potrebnega nekoliko več časa. Začne se z oblikovanjem koncepta, prilagojenega kupcu, sledi naročanje materialov in šele nato postavljanje hiše. Vse skupaj tako traja od enega do štirih mesecev, kar je v primerjavi z gradnjo za nas običajne hiše vseeno malo.

Čeprav podjetje poudarja nizke stroške gradnje, ti le niso tako zelo nizki. Za navadne smrtnike z omejeno količino razpoložljivega denarja je tovrstna zgradba dostopna za približno 160.000 evrov. Če pa je vaš okus malo bolj izbran oziroma si izbran okus lahko privoščite, za sanjsko hišo odštejete okoli 475.000 evrov.

A naložba se splača na dolgi rok, nekaj denarja lahko namreč prihranite, ker so konstrukcije pasivne, kar pomeni, da porabijo zelo malo energije. Zaradi pasivnosti in materialov, ki jih je mogoče reciklirati, pa hiše PopUp ne obremenjujejo okolja.

Vizija hitrega ustvarjanja okolju prijaznih hiš pa ne seže zgolj do posameznikov z željo po sanjskih domovih, na Irskem vlada denimo načrtuje uporabo montažnih hiš za kratko- in dolgoročno reševanje problema brezdomstva.