Kako pomembno je okolje, v katerega igralec pri prestopu v drugi klub pride, se je v moštvenih športih izkazalo že nič kolikokrat. Nešteto je namreč primerov, ko najboljši posamezniki v novih sredinah niso pokazali vsega svojega talenta, ali obratno, da so kljub nekaterim pomanjkljivostim v znanju zablesteli. Ob pogledu na dosežke v letošnji sezoni je več kot jasno, da slovenski naturalizirani center Alen Omić poleti, ko je za naslednjo stopnico v svoji karieri izbral Gran Canario, boljše odločitve ne bi mogel sprejeti. 216 centimetrov visok v Tuzli rojeni košarkar niza odlične predstave in je eden glavnih razlogov za odlične igre kluba s Kanarskih otokov.

V prejšnjem tednu je tako slovenski reprezentant najprej poskrbel za zmago svojega moštva v evropskem pokalu proti Hapoelu Jeruzalemu, ko je vknjižil 18 točk in kar 17 skokov ter bil izbran za najkoristnejšega igralca (MVP) kroga, nato pa je z 20 točkami in štirimi skoki v 20. krogu španskega prvenstva poskrbel še za uspeh proti Bilbau, pri katerem Mirza Begić zaradi zloma zapestja še vedno ne igra. Gran Canaria se bo v osmini finala evropskega pokala pomerila proti Limogesu, v španskem prvenstvu pa še vedno zaseda visoko peto mesto na lestvici.

Grenak povratek k nekdanjemu delodajalcu je doživel Boštjan Nachbar. Dravograjčan se je izredno veselili gostovanja v Barceloni, kjer je preživel dve lepi sezoni, a je na koncu katalonsko mesto zapustil povsem dotolčen. Sevilla je namreč klonila s kar 54:108, Nachbar pa je v 21 minutah dosegel devet točk. Bolj uspešna sta bila preostala slovenska predstavnika v Španiji. Jaka Blažič je k zmagi Laboral Kutxe proti Rio Naturi prispeval devet točk in pet skokov, Luka Dončić pa k uspehu Reala Madrida proti Gipuzkoi tri točke.

Odlično formo je v dresu turškega Istanbula BB ujel Jaka Klobučar, ki na zadnjih obračunih blesti, a se to na rezultatih moštva ne pozna, saj slednje še vedno zaseda zadnje mesto na prvenstveni lestvici. V 18. krogu je bila kljub 16 točkam in po petim skokom ter asistencam Novomeščana premočna Karsiyaka. Gašper Vidmar (točki in pet skokov) je bil z Banvitom neuspešen proti Anadolu Efesu, Jure Balažić (točki in štirje skoki) pa z Gaziantepom proti Galatasarayu.

Po odlični partiji mladega Alekseja Nikolića v prejšnjem krogu nemškega prvenstva, ko je v dresu Broseja proti Tübingenu tekmo začel v prvi peterki in v 30 minutah dosegel 14 točk, šest skokov in štiri asistence ter prejel javne pohvale trenerja Andree Trinchierija, je tokratno zmago proti Crailsheimu izpustil zaradi poškodbe. Klemen Prepelič je k zmagi Oldenburga proti Bonnu prispeval 10 točk in tri asistence. V ligi VTB je bil uspešen tudi Zoran Dragić. Himki je ugnal Astano, Ljubljančan pa je v 16 minutah zabeležil 16 točk, pet skokov in štiri asistence.