Svojega najdražjega ali najdražjo presenetite z ustvarjalno zavitim darilom, ki je lahko tudi povsem poceni in preprosto. Okrasite ga s srčki, cvetjem in drugimi okraski, ki bodo navdušili partnerja.

Izberite vpadljive materiale in podrobnosti

Darilca ovijte v strastno rdečo ali rožnato barvo, ki simbolizirata ljubezen in nežnost. Uporabite svilnate trakove in dekoracijo iz čipke, saj so videti čudoviti na majhnih valentinovih presenečenjih. Poigrajte se z rdečim žametom, razrezanim v zanimive oblike, in dekoracijo iz zlatih čokoladnih srčkov, ki še tako enostavna darila naredijo stilska in impresivna.

Povrhu še okrašena valentinova čestitka

Ko ste izbrani dar zavili v okrasni papir, nanj pritrdite še posušeno naravno ali sveže cvetje v rdeči, rožnati ali beli barvi. Dekorativni trakovi so lahko okrašeni s pikami, cvetlicami ali abstraktnimi srčki; zraven dodajte tudi ustvarjalno okrašeno valentinovo čestitko. Preprosta romantična dekoracija darila je lahko navdihnjena z veselimi trenutki in spomini, ki ste jih doživeli z osebo, kateri jo podarjate. Izrazite lahko tudi svoje želje in sanje.

Zapolnite darilno škatlico z vsebino

V škatlici, v katero ste pospravili presenečenje za svojega najdražjega, nikar ne puščajte prostega prostora, temveč jo v celoti zapolnite s tankim zavijalnim papirjem v rdeči ali svetlo rožnati barvi, razrezanim na miniaturne delce. Iz papirja lahko izrežete poljubne oblike ali pa škatlico zapolnite z drobnimi dekoracijami iz srčkov oziroma z akrilnimi kroglicami ali bomboni v beli, rožnati ali rdeči barvi.

Valentinovo ima tudi druge pomene

Nekateri verjamejo, da je valentinovo namenjeno le otrokom, mladim odraslim in zaljubljenim parom. Samski se lahko ob tem prazniku celo počutijo žalostni. Opustite temne misli in vseeno izdelajte privlačna darilca z izvirnim dekorjem, ki jih podarite ljudem okoli sebe, bodisi sorodnikom ali prijateljem bodisi sosedom. Praznik zaljubljenih je priložnost, da se spet počutite mladi, romantično razpoloženi in veseli, navkljub težavam in morebitni bolezni, s katerimi se soočate. Ne pozabite, da valentinovo ni le praznik zaljubljencev, ampak ima Valentin tudi ključ od korenin, če se spomnimo starega reka. Pomlad in novo življenje nista več daleč!