Valentinovo je praznik, ko za nekaj časa pozabimo na vse težave in se osredotočimo na pozitivno stran življenja. V nadaljevanju preberite nekaj nasvetov in poiščite navdih v spodnjih idejah za okraševanje, s katerimi bo ta dan postal še lepši.

Območje kamina

Nič ni bolj romantično kot večerja v dvoje in posedanje pred kaminom s svojo najdražjo osebo. Zaradi tega je dobra ideja, da posebej za ta praznik dekorirate območje okoli kamina. Ker je valentinovo zelo osebni praznik, naj bo osebne narave tudi dekor, s katerim boste prostor romantično popestrili.

valentinovo_ideje_za_dekoracijo_kamin_v_clanku.jpg

Uporabite lahko klasične okraske v obliki srca oziroma druge oblike predmetov, ki jih kreativno izdelajte kar sami. Če imata oba s partnerjem čas, se lahko izdelovanja lotite tudi skupaj. V roke vzemite okrasni ali barvni papir, ki ga s škarjami razrežite na želeno obliko ali pa ga prepogibajte, da dobite okrogle tridimenzionalne okraske, sicer značilne za praznično dekoracijo v veselem decembru. Narežete lahko več ožjih trakov (iz blaga ali papirja), ki jih na gosto navežite skupaj na tanko vrvico. Vrv z dodanim dekorjem nato na obeh straneh obesite na skrajna robova police nad kaminom in pritrdite.

Okraševanje polic

Kamin pa ni edino mesto v domu, kjer lahko pričarate praznično podobo. Okrasite lahko tudi odprte police po celem stanovanju ali le v določenem predelu prostora, ki ga želite poudariti. Nanje postavite prazen okvir ali elegantno uokvirjeno fotografijo, na kateri ste vi in vaša ljubezen ob za vaju posebni priliki.

valentinovo_ideje_za_dekoracijo_nad_kaminom_2.jpg

Izberete lahko črnobelo barvno kombinacijo, ki jo dopolnite s strastno rdečo barvo in/ali odtenki zlate oziroma srebrne. Poleg fotografije postavite šopek rdečih rož v srebrno ali belo obarvani vazi, starinski svečnik z rdečimi svečami in ne nazadnje manjše steklene posodice/kozarce, napolnjene z majhnimi rdečimi in belimi kroglicami iz krep papirja.

Več navdiha za dekoracijo polic in območja nad kaminom pa si poiščite v naši fotogaleriji.