»Nič ne pove bolj jasno »prebolel/a sem te« kot posvojitev ogromnega ščurka, ki mu nadenete ime svoje/ga nekdanje/ga partnerja/partnerice,« je navedeno na spletni strani živalskega vrta. V okviru dogovora bo vsak novi »posvojitelj« prejel tudi darilo. Posvojitve ščurkov stanejo od 24 dolarjev naprej, živalski vrt pa bo nato »novemu lastniku« poslal certifikat, v katerem se mu bo zahvalil za posvojitev ter rdečo škatlo, v katerem bo kup majhnih plastičnih ščurkov.

Če bo ščurkov zmanjkalo, živalski vrt v San Franciscu ponuja še škorpijone. »Za vse tiste, ki so postali plen krute ljubezni,« so sporočili prek spletni strani. »Tako kot vašega nekdanjega partnerja, tudi škorpijona lahko najdete skritega v kakšnem podzemnem rovu. In tako kot vaš saj-veste-kdo škorpijon čaka na svoj plen in ga napade s svojimi kleščami ter želi. Ko je plen imobiliziran, ga škorpijon pretrga na pol in se začne mastiti. Luštno,« so zapisali.

Za razliko od drugih »maščevalnih« spletnih strani, gre v živalskem vrtu denar v prave roke. Vse donacije bodo omogočile boljšo skrb za živali, opozarjanje na ohranjanje živalskih vrst v divjini in varovanje njihovega okolja. »Z malo sreče bo vaša donacija sprostila slabo karmo v ljubezenskem življenju in nikoli več ne boste srečali kakšnega ščurka,« so še zaključili.