Čeprav je Carolina v Super Bowlu veljala za velikega favorita, je obrambno naravnani Denver najboljšo napadalno ekipo sezone v nedeljo zvečer uspel zadržati pri zgolj desetih doseženih točkah ter se zasluženo veselil svojega tretjega naslova prvaka. Včeraj so Broncos osvojeno lovoriko, Lombardijev pokal, ponosno prinesli v Denver in ga, kot je za prvake ameriških profesionalnih športov značilno, na tradicionalni paradi prvakov pokazali svojim zvestim navijačem. Teh pa ni bilo malo, saj naj bi se jih na ulicah prestolnice Colorada zbralo približno milijon.

Glede na to, da ima mesto Denver le dobrih 600 tisoč prebivalcev, skupaj s predmestjem in okolico pa okoli 3 milijone, so se v ameriških medijih ob poročanju o paradi pošalili, da si je v torek večina zaposlenih v mestu očitno vzela bolniški dopust, poročajo pa tudi, da so v tamkajšnjih šolah dovolili učencem, da manjkajo pri pouku in se udeležijo parade, če so v to privolili njihovi starši.

Junaki nedeljskega 50. Super Bowla so se med rekami ljudi v oranžnih in modrih dresih dva kilometra vozili na strehah tovornjakov gasilske brigade. Na čelu prvega je z Lombardijevim pokalom stal Von Miller, najkoristnejši igralec (MVP) Super Bowla, družbo pa sta mu delala soigralca Peyton Manning in DeMarcus Ware, ki sta letos prav tako igrala pomembni vlogi. Seveda je bil tam tudi trener zmagovitega moštva Gary Kubiak, manjkal pa ni niti legendarni podajalec John Elway, ki je Denver popeljal do preostalih dveh naslovov prvaka v letih 1997 in 1998, od leta 2011 pa je glavni menedžer kluba in je tudi zaslužen za sestavo šampionskega moštva.