Medtem ko so smučarski skakalci redni gostje na sedežu Smučarske zveze Slovenije v Podutiku, kjer nazdravljajo ob številnih doseženih uspehih, so alpskim smučarjem štete minute. Razlog je, da so njihove uvrstitve na tekmah svetovnega pokala na zmagovalni oder v zadnjem desetletju izjemno redke. Drugače je bilo s Tino Maze, ki pa ob svojih uspehih v Podutiku ni nazdravljala s funkcionarji.

Eden alpskih smučarskih prebliskov se je zgodil minuli konec tedna v Flachauu, kjer se je Ana Drev prvič v karieri uvrstila na oder za zmagovalke. Dan po uspehu je bila glavna junakinja na sprejemu v Šmartnem ob Paki, kjer se je po njenih besedah zbralo okrog 300 sokrajanov. Danes je v Ljubljani kljub srebrni veleslalomski kolajni odprla zlato radgonsko penino. Poleg tega je prejela kar tri šopke rož. Slovenska alpska smučarska junakinja zime je bila deležna velike pozornosti, manjkala pa je le torta. Zanjo bo morala v četrtem življenjskem desetletju garati, saj jo v Podutiku razrežejo le zmagovalcem v čast.

S prodanimi paštetami naj bi zbrali med 20 in 30.000 evri

V sproščenem pogovoru je Ana Drev dejala, da Finančni upravi Republike Slovenije še ni prijavila zaslužka iz Flachaua. Razlog je, da ga preprosto še ni prejela, saj ima organizator osem dni časa, da ga nakaže na njen račun. Kar se je v alpskim smučarskih krogih dlje časa šušljalo, se je danes uresničilo. Ana Drev se je namreč s sotekmovalkami razveselila uradne naznanitve, da bo imela reprezentanca do konca zime ob sebi fizioterapevta. Denar zanj bo prispeval zvesti sponzor alpskega smučanja Argeta. Od prvega februarja do konca marca naj bi bila za vsako prodano pašteto dva centa namenjena fizioterapevtu, kar naj bi po poslovnih rezultatih zneslo od 20 do 30.000 evrov.

»Res se veselim domače tekme v Mariboru. Nekajkrat sem sicer rekla, da mi konfiguracija terena na Pohorju ne ustreza, a to ne pomeni, da na največji domači tekmi ne bom napadla vrhunskega rezultata. Če kdaj, potem imam letos možnost, da se izkažem. Sem namreč odlično pripravljena, poleg tega pa pričakujem bučno podporo. Izjemno sem zadovoljna, da nam bomo organizatorji omogočili trening na tekmovalni progi. To je namreč privilegij, ki si ga na domači tekmi želijo vse reprezentance,« se veseli prihodnjih dni Ana Drev.

Šteharnik je pričakoval uspehe

Ob svojem največjem uspehu se je prva dama slovenskega alpskega smučanja v tej sezoni spomnila na vse, ki so ji pomagali na težki športni poti, polni vzponov, poškodb in rezultatskih padcev. Podoživela pa je tudi najtežje trenutke, ko je še po koncu lanske sezone resno razmišljala, da bi tekme svetovnega pokala spremljala le še s kavča. »Resno sem razmišljala o koncu kariere. Šele ko mi je dal doktor Macura, ki me je zadnji operiral, zeleno luč, da lahko maksimalno obremenim nogo, sem zares verjela, da lahko posežem po vrhunskih uvrstitvah,« se je Ana Drev spomnila težkih časov.

Glavni ženski trener v slovenski reprezentanci Denis Šteharnik je ob uspehu Ane Drev suvereno dejal, da ga ta ni niti najmanj presenetil. Pravi, da je bila 30-letna smučarka pripravljena za najvišje uvrstitve že pred tremi leti. »Pred finalom svetovnega pokala v Lenzerheideju je bila prava. Veselili smo se priprav na novo sezono. Potem pa si je na omenjeni tekmi strgala kolenske vezi ter posledično izpustila naslednjo sezono. Pobirala se je počasi, dokončno pa se je sestavila v tej sezoni. Prepričan sem, da bo Ana še kdaj razveselila tako smučarsko kot vso slovensko javnost,« ne dvomi Šteharnik. Korošec verjame tudi v preboj drugih slovenskih alpskih smučark, ki se vse bolj uveljavljajo po strminah po vsem svetu. Izpostavil je Ano Bucik, s katero imajo v bližnji prihodnosti ambicije tudi v veleslalomu in alpski kombinaciji. Pohvalne besede pa je našel tudi za Katarino Lavtar, Tino Robnik in Meto Hrovat.