Drevova je v letošnji sezoni že pokazala nekaj dobrih veleslalomskih voženj in na prejšnji tekmi v Courchevelu s sedmim mestom poskrbela za najboljši rezultat v svoji karieri, tokrat pa je v Lienzu nakazala, da bi lahko naredila še velik korak naprej.

30-letna Štajerka je namreč navdušila v prvi vožnji, ko je s startno številko 11 v cilj prišla z najhitrejšim časom, le dve stotinki pred do takrat vodilno Laro Gut in šest stotink pred prvo favoritinjo tekme Evo Mario Brem, Ker sta tudi četrtouvrščena Tina Weirather (+0,18) in Viktoria Rebensburg (+0,22) na petem mestu za Drevovo zaostajali zelo malo, se je napovedoval ogorčen boj za zmago na drugi progi.

V finalu so se uresničile napovedi in se je za zmago udarila zadnja peterica smučark, pa čeprav je šesta po prvi seriji Federica Brignone pred njimi prevzela vodstvo in jim vrgla rokavico. Rebensburgova se ni ustrašila izziva in je za 34 stotink prehitela Italijanko, toda mesto vodilne smučarke je morala hitro odstopiti Weiratherjevi, ki je bila v cilju še za 18 stotink hitrejša. Sledil je nastop Bremove, ki pa ni navdušila številnih navijačev v Lienzu, saj je v spodnji polovici proge zapravila vso prednost in v cilj prišla zgolj na tretje mesto in se morala sprijazniti, da je verjetno ne bo na zmagovalnem odru. Njene napake nato ni ponovila Gutova, ki je z 12 stotinkami prednosti prevzela vodstvo, od nove zmage pa jo je ločil le še nastop Drevove. Slovenka ni zdržala pritiska in je odstopila še pred prvim vmesnim časom ter razočarano obležala v snegu.

»Ana je v prvi vožnji odpeljala zelo dobro, tako kot se vozi na treningu. Morda jo je nekoliko presenetilo, da je vodila. Pomembno je, da je v finalu odšla odločno na progo ter je hotela zmagati in ne braniti rezultata. To je zelo pomembno, se bo pa naslednjič bolje izšlo. Po eni strani sem razočaran, po drugi strani pa sem vesel, saj smo lahko tudi najhitrejši na svetu,« je po tekmi za STA povedal slovenski trener Denis Šteharnik.

Na startu veleslaloma so bile še tri Slovenke. Katarini Lavtar se je z 29. časom uspelo uvrstiti v finale, a je na drugi progi tako kot Drevova odstopila in ostala brez točk. Tina Robnik je odstopila že v prvi vožnji, 17-letna debitantka Meta Hrovat pa je za malenkost zgrešila prve točke, ko je z zaostankom 2,46 sekunde vpisala 35. čas prve vožnje.

(Foto: Reuters)

Gutova že močno beži zasledovalkam

Gutova je z današnjo zmago povečala svoj izkupiček točk v svetovnem pokalu na 658, svojo prednost pred prvo zasledovalko pa na že velikih 158 točk, saj je Američanka Lindsey Vonn tokrat odstopila že v prvi vožnji in ostala pri 500 točkah. Ostale tekmovalke z izjemo Fride Hansdotter (ima 376 točk) in Eve Marie Brem (367) pa za Gutovo zaostajajo že za 300 točk ali več.