Včeraj smo v Dnevniku poročali, da prekinitev sodelovanja med srbskim košarkarskim trenerjem Igorjem Kokoškovom in gruzijsko reprezentanco morda ni povsem nedolžna informacija v luči imenovanja novega selektorja slovenske reprezentance. Po dnevu poizvedovanj je postalo bolj kot ne jasno, da bo trenutni pomočnik trenerja Quina Snyderja pri moštvu Utah Jazz iz NBA od ponedeljka na čelu košarkarske reprezentance.

Štiriinštiridesetletni Igor Kokoškov je bil resno v igri za selektorja slovenske reprezentance že po koncu evropskega prvenstva v Sloveniji, ko je svoje delo končal Božidar Maljković. Ljudje iz Košarkarske zveze Slovenije (KZS) so takrat to zanikali, a v resnici je bil boj med njim in Zdovcem sila izenačen, na koncu pa je zaradi preteklih zaslug na slovensko klop sedel Jure Zdovc. Slednji na naslednjih dveh velikih tekmovanjih ni imel sreče, saj je tako v Španijo na svetovno prvenstvo kot lani na evropsko prvenstvo na Hrvaškem in kasneje v Franciji popeljal v sila okrnjeni zasedbi. Predsednik Matej Erjavec je sicer po prihodu s prvenstva stare celine dejal, da je Zdovc zanj edini primeren kandidat, in z njim že odprl pogovore za nadaljevanje dela, kar nam je v pogovoru kasneje Konjičan tudi potrdil, a kot kaže, se je v pogajanjih kasneje nekje zalomilo. Za komentar odločitve smo poprosili generalnega sekretarja KZS Radoslava Nesterovića, ki nam je dejal, da bo za izjave na voljo v ponedeljek po seji izvršnega odbora. Kokoškov bo drugi tuji trener, ki bo vodil slovensko košarkarsko reprezentanco. Pred njim je dve leti na krmilu izbrane vrste sedel njegov rojak Božidar Maljković.

Unics premočan v Stožicah

Po težkih tekmah proti Maccabiju in Crveni zvezdi so košarkarji Olimpije v drugem krogu drugega dela evropskega pokala klonili še proti Unicsu iz Kazana. Ljubljančani so sinoči v Stožicah favoriziranim gostom ves čas tesno dihali za ovratnik, slabih sedem minut pred koncem pa celo prvič povedli s 65:63. Vendar so nato gostje naredili delni izid 10:0 in odločili zmagovalca.

Evropski pokal, drugi del, skupina M, drugi krog: Olimpija – Unics 83:89 (19:23, 36:41, 56:61, Wright 18, Zagorac 16, Nikolić in Mahkovic po 10; Langford 27), Nižni Novgorod – Maccabi 83:87 (Khvostov 14; Rochestie 17), vrstni red: Unics in Maccabi po 2-0, Nižni Novgorod in Olimpija po 0-2.