V petek v poznih nočnih urah so bili v elitnem ljubljanskem lokalu opaženi predsednik Olimpije Milan Mandarić, njegova desna roka Ranko Stojić, legenda zmajev Sebastjan Cimerotić ter Marko Nikolić, ki se je v zadnjem času pogosto omenjal kot možni kandidat za novega trenerja ljubljanskega kluba. Dogovori o sodelovanju so bili očitno uspešno končani, klub pa bo 36-letnega stratega za glavnega trenerja uradno imenoval v ponedeljek.

Športni direktor Olimpije Ranko Stojić kljub očitnemu ni želel ničesar potrditi. Na naše vprašanje, če je Nikolić že novi trener, je odgovoril, da je res prav on najresnejši kandidat, a da ni še nič dogovorjenega ali podpisanega.

In kdo je Marko Nikolić? Mladi srbski strokovnjak je večino svoje trenerske kariere preživel pri Radu, kjer je do leta 2013 celo desetletje predsednikoval današnji Olimpijin športni direktor Stojić. Med letoma 2001 in 2008 je Nikolić vodil Radov mladinski pogon, leta 2008 pa se je pridružil članskemu moštvu, kjer je bil sprva pomočnik trenerja, še istega leta pa je tudi sam zasedel mesto glavnega trenerja srbskega prvoligaša. Rad je nato vodil do leta 2011, ko se je za eno leto posvetil vodenju srbske reprezentance do 18 let. Sledila je še ena sezona pri Radu in zatem nekaj mesecev na klopi Vojvodine, preden je konec leta 2013 postal trener Partizana, kjer se je obdržal le do lanske pomladi, ko je bil konec marca odpuščen zaradi slabih izidov.

Da je Nikolić blizu ljubljanski klopi, je bilo moč zaznati že decembra, ko je Stojić za srbski Sport o svojem starem znancu izjavil: »Preden odkrijem ime novega trenerja, bom opisal profil strokovnjaka, kakršnega potrebuje Olimpija. Mora biti dober tekmovalec, dober ustvarjalec, ki zna promovirati mlade igralce, dober v komunikaciji s člani strokovnega štaba, igralci, vodstvom, mediji... Tak trener je Marko Nikolić. Vem, da ima rad Slovenijo in da spremlja slovenski nogomet. Slišala sva se po vsakem kolu. Vem tudi, da je vedno izjemno motiviran, ne vem le, ali je pripravljen postati trener Olimpije. Potrudil se bom, da bom kmalu izvedel.« Očitno je Stojić v petek dobil končni odgovor.