Potem ko je vodstvo Olimpije po osvojitvi naslova jesenskega prvaka ekspresno hitro odstavilo trenerja Marijana Pušnika, v mesecu dni še ni izbralo njegovega naslednika, čeprav je začetek priprav napovedan za ponedeljek. Včeraj nam v klubu niso znali povedati niti ure začetka priprav, tudi ime trenerja bo uradno znano šele v ponedeljek.

Predsednik kluba Milan Mandarić se je v začetku tedna vrnil iz ZDA, športni direktor Ranko Stojić je bil včeraj še na dopustu v Beogradu. »Olimpija potrebuje trenerja zmagovalca, ki bo vzpostavil takojšnjo avtoriteto v moštvu in v naslednjih 14 krogih zagotovil naslov državnega prvaka. Potrebujemo nekoga, ki mu slovensko nogometno okolje ni tuje, zato bi bilo v tem trenutku nesmiselno angažirati strokovnjaka iz zahodne Evrope. Iz prihoda Harrya Redknappa ne bo nič, ker si ne smemo privoščiti prevelikega tveganja. V tem trenutku Olimpijo lahko vodi nekdo, ki se bo sposoben v zelo kratkem času prilagoditi na slovensko nogometno okolje in kulturo,« pravi Milan Mandarić.

Očitno bo izbral izkušenega strokovnjaka iz tujine. V Sloveniji jih ni, saj so najboljši Kek (Rijeka), Petrović (Japonska), Milanič (Anglija) in Kavčič (Kitajska) v tujini, Rožman iz Celja pa je premlad. Najpogosteje se omenja Marko Nikolić, ki je vodil Partizan in je s Stojićem sodeloval že v Radu. Med kandidati za okrepitve je Milivoje Novaković dejal, da se Olimpija obnaša neprofesionalno, za vratarja Nejca Vidmarja iz Domžal naj bi ponudili prenizko odškodnino, Nigerijec Blessing Eleke tudi še ni potrdil selitve iz Nove Gorice v Ljubljano. jo