Medtem ko bo morala koprska občina na razvojne projekte malce počakati, se bo sanacija najtrofejnejšega obalnega nogometnega kluba nadaljevala s polno paro. Po spremembah v vodstvenih in trenerskih strukturah je tako nastopil čas še za simbolno prenovo športnega kolektiva z Bonifike. Kot je slišati na Verdijevi ulici 10, kjer ima Popovič svojo pisarno, morajo namreč domači navijači čim prej pozabiti na bogato zgodovino kluba, ki se razteza od druge jugoslovanske lige prek nepozabnih tekem z Olimpijo in Bačko Palanko do vročih sosedskih derbijev z Izolo. Po tem ko je rumeno-modra barvna kombinacija dresov že odšla na smetišče zgodovine, s tem pa tudi kanarčki, ki so se morali umakniti fluorescentnim vesoljčkom, je zdaj v obravnavi še grb kluba.

Po poročanju nekaterih medijev, ki jim sicer po besedah koprskega župana zaradi amaterizma ne gre verjeti, bo ta po novem kičast, krasila pa ga bo mednarodno priznana kratica FCK. Neuradno bo z grba odstranjena tudi letnica ustanovitve kluba (1920) in zamenjana z novejšim letnikom. Ali bo to leto 2002, ko je Popovič prvič slavil na županskih volitvah, bo morala v naslednjih tednih odločiti še uprava kluba, v kateri sedi po novem tudi vsestranski športni funkcionar Gašpar Gašpar Mišič. V primeru, da bo tudi ta predlog izglasovan, pa bo Popovič – v znak zahvale – ekipi, ki so jo v zadnjem obdobju zapustili številni prvokategorniki, priskočil na pomoč tudi na terenu. Da je pripravljen na najhujše fizične napore, je namreč koprski župan že prejšnji teden potrdil za občinsko spletno televizijo, pri čemer ne gre spregledati, da je v svojem otroštvu kar sedem let igral za NK Koper in tedaj celo nosil kapetanski trak.

Sicer pa so se po zadnjem sporu s koprskim županom tudi novinarji kompromisno povlekli nazaj. Da ne bi po nepotrebnem škodovali zdravemu jedru koprskega kluba in da bi se na tribune Bonifike vendarle vrnili tudi navijači, o porazih koprskih nogometašev z več kot enim golom razlike ne bodo več poročali. Neuradno se bo v tovrstnih primerih tudi na velikem ekranu koprskega stadiona namesto rezultata prikazal portret koprskega župana. Kot je prejšnji teden poudaril tudi Popovič, prav je, da vsi skupaj podpiramo športne klube.