Predstave Miamija letos nihajo od navdušujočih do poraznih, v zadnjih 48 urah pa so navijači vročice lahko zadovoljni, saj so njihovi ljubljenci v dveh dneh vknjižili dve zmagi. V noči na ponedeljek so po izjemnem povratku v zadnjih minutah uspeli premagati Memphis (100:97), danes ponoči pa so v Atlanti gostovali še pri enem od glavnih konkurentov v Vzhodni konferenci, ki so ga uspeli premagati s 100:88. Miami si z razmerjem zmag in porazov 14-9 trenutno deli četrto mesto na Vzhodu, Atlanta (14-12) pa je padla na 9. mesto.

V vrstah Miamija sta ponoči blestela predvsem Chris Bosh (24 točk, 10 skokov) in Gerald Green (20 točk), a po tekmi je največ medijske pozornosti požel Goran Dragić. Prikazal je vsestransko predstavo in v statistiko vpisal 12 točk, 8 podaj, 7 skokov ter 2 ukradeni žogi in blokadi, predvsem pa je ameriško sedmo silo navdušil z borbenostjo ter veliko željo po zmagi, kajti ustavil ga ni niti odkrušen zob in krvavenje iz ust. Slovenskega branilca je namreč v tretji četrtini s komolcem v obraz zadel center Atlante Al Horford, Dragić pa je moral z igrišča in v slačilnico, da so mu ustavili krvavitev. Ni pa želel niti slišati o tem, da bi predčasno končal s tekmo, zato se je kmalu vrnil na parket in v zadnji četrtini prispeval svoj delež k zmagi. Nekdo od Miamijevega strokovnega osebja je ob tem dobro opazil, da je Slovenec ob udarcu izgubil del zoba, ki ga je našel na parketu in ga spravil, nasmejani Gogi pa ga je po tekmi v slačilnici tudi pokazal novinarjem.

Zaradi ekipe želel čim prej nazaj v igro

»Želel sem takoj nazaj v igro. Zaradi soigralcev. Težko je, saj sem imel bolečine v nogi in izgubil sem zob, a to ni pomembno, igrali smo drugo tekmo v dveh dneh, težko tekmo. Se ne predajamo, vselej se bomo borili do konca in zelo sem vesel, da smo danes zmagali,« je takoj po zmagi dejal Dragić. Razloge za zmago je videl v dobri obrambni predstavi vročice: »Tokrat smo igrali odlično v obrambi, kar je odločilo tekmo. Dobro je tudi krožila žoga med vsemi igralci, saj je več igralcev doseglo lepo število točk, kar je tudi recept za uspeh v prihodnjih tekmah. Če bomo vsi z mislimi pri isti stvari in igrali čvrsto obrambo, bo zelo dobro.«

Dragić ima kljub dvigu forme v zadnjih tednih še vedno težave z učinkovitostjo, zaradi slabšega odstotka zadetih metov pa je v letošnji sezoni pri njem precej opazno, da manj meče kot v preteklih sezonah. Trenutno ima povprečje 10 metov iz igre na tekmo (zadane jih 43 odstotkov), v petek pa je denimo proti Indiani v 31 minutah igre na koš vrgel vsega petkrat. Njegov manjši doprinos v napadu so opazili tudi soigralci, ki ga vzpodbujajo, da bi bil bolj agresiven. Med včerajšnjo tekmo proti Memphisu se je zgodilo, da je imel dvakrat priložnost za povsem neoviran met, a je raje podal žogo, kar je sprožilo negativne reakcije tudi med publiko, nakar mu je prvi zvezdnik ekipe Dwyane Wade celo jasno sporočil: »Vrži že to prekleto žogo proti košu!« Po tekmi je Wade povedal, da imata z Goranom odličen odnos in mu zato lahko reče tudi kaj v takšnem tonu, pa mu ne bo zameril.

Če mu ne gre v napadu, poskuša več storiti v obrambi

Očitno je Dragić besede Wada vzel resno in že včerajšnjo tekmo končal s 14 meti iz igre, enako pa ponovil tudi danes v Atlanti. Sicer ga še vedno daje učinkovitost, saj je včeraj zadel le trikrat, danes pa šestkrat. A pravi, da se ne obremenjuje, saj šele prihaja v optimalno pripravljenost. »Počasi šele prihajam v formo, a je vedno lepo videti, da te soigralci spodbujajo. Za zaupanje se jim poskušam odkupiti na čim boljši način in če mi v napadu ne gre najbolje, se bolj osredotočam na obrambo. Včasih pridejo tekme, ko ti met ne steče, a lahko kljub temu na drugačen način pripomoreš k uspehu svoje ekipe. Sem vesel, da sem tu, del moštva Miami Heat, in počutim se odlično.«

Najboljša tekma Udriha od prihoda v Miami

Poleg Dragića se je v Atlanti danes izkazal tudi drugi Slovenec v dresu Miamija Beno Udrih, ki je prikazal najboljšo predstavo, odkar je iz Memphisa prestopil v moštvo s Floride. Savinjčanu je trener Eric Spoelstra tokrat namenil kar 19 minut, v katerih je Udrih dosegel 9 točk, imel pa je tudi dva skoka in podajo.