Rokometna zveza Slovenije je morala na sedež EHF na Dunaju poslati seznam 28 igralcev, ki imajo pravico nastopa na EP, Vujović pa je včeraj objavil ožji seznam povabljenih na začetek priprav 20. decembra v Zrečah. Trenutno je »tehnološki višek« sedmerica: Marko Bezjak (Magdeburg), Blaž Janc, Urban Lesjak, Žiga Mlakar (vsi Celje), Miladin Kozlina (Minden), Staš Skube in Mario Šoštarič (oba Gorenje). Na seznamu povabljenih je Dragan Gajić, ki ga je Vujović ob prejšnjih dveh akcijah javno okrcal zaradi odsotnosti (poroka, rojstvo otroka). Gajić si je nedavno poškodoval ahilovo tetivo, vendar trdi, da je po zadnjem pregledu vse v redu.

V nasprotju z odpisano sedmerico (če ne bo poškodb med 21 igralci) se vratar Primož Prošt (Göppingen) ni znašel niti med 28 igralci, čeprav je k sobotni zmagi proti Magdeburgu z 32:24 prispeval 20 obramb. Veselin Vujović pravi, da ga ni na seznamu zaradi kolena: »Povedal mi je, da brani pod vplivom injekcij in tablet. Ima strahovite bolečine, a klub ga sili, da brani. Prav tako ga sili, da mora na artroskopijo, čeprav Prošt pravi, da bi lahko stisnil zobe do poletja.« Glavna Vujovićeva skrb je 203 centimetre visoki ostrostrelec Borut Mačkovšek, ki je po prestopu iz Montpelliera konec tedna debitiral v dresu nemškega Eisenacha. A Vujović, ki je fanta iz Izole ob prevzemu funkcije označil za »pacienta številka ena«, ni navdušen: »Namesto da bi lahko pravočasno prišel na priprave, je šel v Nemčijo, kjer spet slabo igra, in bo zamudil. Očitno sam sebi veže roke in noge. V zadnjih letih je zamenjal veliko klubov, očitno pa ni težava v drugih, ampak v njem.«

Seznam – vratarji: Ferlin (Gorenje), Škof (Nantes), Skok (Lübbecke), krilni igralci: Cingesar (Maribor), Marguč (Veszprem), Gajić, Kavtičnik (oba Montpellier), S. Razgor (Meškov Brest), L. Žvižej (Celje PL), zunanji igralci: Bombač (Pick Szeged), K. Cehte (Al Shabab), Dolenec (Montpellier), Miklavčič (Tremblay), S. Skube (Silkeborg), Zorman (Kielce), Zarabec (Celje PL), Mačkovšek (Eisenach), krožni napadalci: Blagotinšek, Poteko (oba Celje PL), M. Žvižej (Toulouse), Gaber (Montpellier).