V pariški dvorani Georges Carpentier, poimenovani po nekdanjem boksarju, igralcu in letalcu iz prve svetovne vojne, so Celjani za prvi zadetek potrebovali kar devet minut in 41 sekund, gostitelji so jih do takrat dosegli že pet, vratar Ivan Gajić pa se je prvič srečal z žogo šele v enajsti minuti. Za nameček je na nasprotni strani blestel 39-letni veteran Thierry Omeyer, ki je že v prvem polčasu ustavil enajst strelov, do konca tekme pa kar dvajset. S tem je izničil izkupiček celjskega dvojca Ivana Gajića (9) in Urbana Lesjaka (6), ki sta s 15 obrambami izenačila svoj letošnji rekord v ligi prvakov, dosežen že proti Zagrebu in Kielu.

Vzdušje v dvorani je spominjalo na tistega v gledališču, igralci zelo bogatega kluba, ki ga je leta 2012 kupila katarska družba Qatar Sports Investments, pa so zlahka držali visoko prednost. Če se je trener Branko Tamše na prvi tekmi v Zlatorogu (32:30 za PSG) jezil na portugalska sodnika, tokrat za to skoraj ni bilo razlogov oziroma bi bilo to nesmiselno zaradi razlike v kakovosti med Parižani in zdravstveno zdesetkanimi Celjani. V drugem polčasu je razlika znašala od pet do rekordnih devet golov (30:21) in jasno je bilo, da bo PSG na peti domači evropski tekmi dosegel peto zmago. Z njo se je – ker je Kiel premagal Veszprem – prebil na prvo mesto v skupini, ki prinaša neposredno uvrstitev v četrtfinale.

Sirena prehitela Pavlovića

»Moji mladi fantje so določene segmente igre dobro opravili, a če bi želeli biti nasprotniku enakovredni skozi vso tekmo, bi morali biti zares odlični tako v obrambi kot napadu. A PSG nam tega ni dovolil, saj se je odlično postavil v obrambo, v vratih pa je blestel Omeyer,« je ocenil trener Branko Tamše, ki ga že v četrtek v Zlatorogu na derbiju šestnajstine finala pokala Slovenije čaka obračun z Gorenjem. Zaradi januarskega EP na Poljskem sledi več kot dvomesečni premor v ligi prvakov, v kateri bodo Celjani naslednjo tekmo odigrali 13. februarja proti Wisli v gosteh.

Prav Wisla je na šestem mestu, ki kot zadnje še prinaša napredovanje v osmino finala, Celjani pa za njo zaostajajo za pet točk. V soboto sta se na Poljskem pomerila Wisla in Zagreb, ki prav tako lovi osmino finala, tekma pa se je končala z za Celjane neugodnim remijem (23:23). V zadnjem napadu je Wisla (imela je 13 sedemmetrovk) pet sekund pred koncem zaradi odlične obrambe vratarja Filipa Ivića zapravila stoodstotno priložnost za zmago, Zagreb pa je v protinapadu sicer dosegel zadetek, vendar je sirena za las prehitela žogo, ki jo je v poljska vrata spravil Domagoj Pavlović.

Bombač uničil tudi Nemce

Osrednja osebnost desetega kroga je bil Dean Bombač, ki je k zmagi Picka Szegeda proti Rheinu Neckarju (30:24) prispeval kar 11 zadetkov. Koprčan, ki po sezoni odhaja v Kielce, je bil pred tekmo PSG – Celje prvi strelec lige prvakov s 73 zadetki, a je nato Danec Mikkel Hansen nasul Slovencem devet zadetkov (skupaj jih ima 75) in Bombača potisnil na drugo mesto. Pomembno zmago v boju za osmino finala je dosegel Montpellier proti Kristianstadu na Švedskem (30:29). Jure Dolenec, Matej Gaber in Vid Kavtičnik so k uspehu Francozov skupaj prispevali 11 zadetkov, statistika Boruta Mačkovška je ostala prazna, Dragan Gajić pa zaradi poškodbe ahilove tetive ni igral in bo z igrišč odsoten nekaj tednov.

Liga prvakov, 10. krog, skupina A: Wisla – Zagreb 23:23 (11:12), Kiel – Veszprem 25:24 (11:12, Marguč 4 za Veszprem), Bešiktaš – Flensburg 26:34 (16:17), vrstni red: PSG in Flensburg po 16, Veszprem 15, Kiel 11, Zagreb 9, Wisla 8, Celje 3, Bešiktaš 2, skupina B: Vardar – Kolding 34:24 (18:8, Brumen 4 za Vardar), Kristianstad – Montpellier 29:30 (15:15, Dolenec 6, Gaber 3, Kavtičnik 2, Mačkovšek 0, Gajić ni igral za Montpellier), Barcelona – Kielce 31:33 (19:16, Zorman 3 za Kielce), Pick Szeged – Rhein Neckar 30:24 (14:12, Bombač 11 za Pick), vrstni red: Barcelona 15, Kielce 14, Rhein Neckar in Pick po 13, Vardar 12, Montpellier 7, Kristianstad 4, Kolding 2.