Bazen v v Netanyi v Izraelu spet miruje. Končalo se je evropsko prvenstvo v kratkih bazenih, kjer je slovenska reprezentanca osvojila eno kolajno. Nadeli so jo Damirju Dugonjiću, ki je postal evropski prvak na 50 prsno.

Dugonjić je bil med favoriti tudi na 100 prsno, toda pristal je na šestem mestu. Zalomilo se je že na startu, saj je slovenski plavalec zamudil pri skoku. Nato je lovil Italijana Scozzolija, ki je plaval poleg njega, a mu je ta na vsakem obratu spet ušel. »Žal se mi ni izšel noben obrat, zato sem krajšal zavesljaje, pa tudi na koncu nisem imel več tiste prave moči, da bi dvignil ritem. Začel sem solidno, ampak ni tiste lahkotne hitrosti, kar pa je tudi razumljivo, saj tukaj nisem v top formi. Vseeno sem plaval v finalih in se boril, seveda sem dal vse od sebe, a za kolajno to ni bilo dovolj,« je rekel Damir Dugonjić, ki bo zdaj misli povsem usmeril k naslednjemu poletju in olimpijskim igram v Riu de Janeiru.

Nov slovenski rekord je postavila Nastja Govejšek, ki je na 100 delfin z dosežkom 58,00 za 54 stotink sekunde popravila državni rekord in osvojila 11. mesto. »Zelo sem vesela, da sem popoldan osebni rekord popravila še za pol sekunde. Vse kaže, da sem letos res dobro trenirala na višini in da sva kasneje s trenerjem tudi dobro tempirala formo,« je povedala 18-letna Štajerka, ki je v treh disciplinah v Izraelu kar štirikrat popravila slovenske rekorde in se vselej prebila tudi v popoldanski del tekmovanja.

Zadnji dan se je izkazala Tara Vovk, ki je z osebnim rekordom 2:26,86 osvojila 16. mesto na 200 prsno. »Vedela sem že, kako vse skupaj deluje. S trenerjem sva se dogovorila, da sledim plavalki, ki je plavala zraven mene, in ker je bila tudi ona hitra, me je potegnila za sabo. Seveda sem z osebnim rekordom zelo zadovoljna. Prvenstvo je zame res lepa izkušnja,« je po tekmi povedala 15-letna Ljubljančanka. Zadnji dan bi bila še najbližje finalu Anja Klinar, ki pa na 400 prosto zaradi zdravstvenih težav ni nastopila. vra