Tudi 61-letna Oprah je priznala, da so nanjo dolgo pritiskali, naj se vendarle poroči. Ko jo je partner pred dvajsetimi leti zaprosil za roko, pa mu je odgovorila: »O, bog, ali se moram zares poročiti?« Par je sicer pripravljal poroko leta 1993, a sta jo odpovedala, ker je tedaj Oprah pripravljala novo knjigo. Knjige ni nikoli končala, par pa tudi nikoli več ni govoril o poroki. Čeprav so tabloidi večkrat špekulirali, zakaj se ne poročita – zaradi njenega bogastva, denimo – je priznala, da se nista poročila, ker se preprosto noče poročiti. Tako je ostala večno zaročena.

Sicer je Oprah v začetku oktobra za 43 milijonov dolarjev kupila deset odstotkov slovite dietne organizacije Weight watchers, ker je z njihovim režimom prehranjevanja v desetih tednih izgubila sedem kilogramov.

Gole fotografije Kate Moss

Le redko se zgodi, da bi manekenka lahko izbrala svoje fotografije. Kate Moss je bilo to dovoljeno. Za razstavo, ki jo bodo prihodnji mesec odprli v Londonu, je izbrala enajst svojih portretov. Med njimi so tudi gole fotografije, ustvarili pa so jih sami izjemni fotografi, od Maria Testina, Annie Leibovitz, Terryja Richardsona do Brucea Weberja. Največ pogledov bodo gotovo pritegnile njene gole fotografije. Razstavljeni bosta tudi manj znana fotografija Brucea Weberja iz leta 1997, na kateri je gola mlada Kate Moss, in njena najbolj znana podoba za znamko Calvin Klein in parfum obsession, ki jo je leta 1993 posnel njen takratni fant Mario Sorrenti, ki je bil z manekenko obseden.

Slovita 41-letna manekenka je nedavno priznala, da čeprav je bila na naslovnicah več sto revij in na plakatih nešteto reklamnih kampanj, včasih, kadar zagleda svojo fotografijo, še vedno presenečeno vzklikne: »Oh, to sem jaz!« Menda to vzklikne tudi, ko se zagleda v tabloidih, kjer trenutno skrbi za zgodbe zaradi svojega mladega ljubimca, 28-letnega grofa Nikolaja von Bismarcka, potomca Otta von Bismarcka. Nikolaj, ki je tudi fotograf, se je preselil v njeno londonsko stanovanje, skupaj pa sta odšla tudi na počitnice v ekskluzivne turške toplice v Bodrum na posebno pomlajevalo terapijo s krvno plazmo, imenovano vampirski tretma.

Donald Sutherland je igral za 12 evrov

Z osemdesetimi leti je Donald Sutherland res igralska legenda. A ravno zdaj je glavna zvezda filma Igre lakote: Upor, 2. del kot tiranski predsednik Snow. In ravno ob tej vlogi se je za britanske medije razgovoril o politiki in bogatem Hollywoodu. Prepričan je, da bodo zaradi filmov, kot so Igre lakote, mladi več začeli razmišljati o politiki. Igralec je za BBC dejal, da je tudi ogorčen nad odnosom Hollywooda do denarja. Prepričan je, da igralke plačujejo slabše kot igralce zato, ker se producenti bojijo za svoj profit. »Četudi zaslužijo milijardo dolarjev, vas ne bodo plačali več in profita razdelili z vami. Denar raje darujejo muzejem, kot pa da bi plačali igralke in igralce,« se je hudoval in dodal, da bi lahko povedal veliko zgodb na to temo, a potem nikoli več ne bi dobil vloge. Ker pa namerava igrati, dokler ne umre, se nikakor ne more zameriti producentom. Zatrdil je, da namerava igrati do smrti, ker je takšna usoda vseh igralcev.

V karieri je sicer odigral vloge v več kot 150 filmih in največja sprememba, ki jo je v vseh teh letih opazil, je ravno denar. Kot pravi, je leta 1964, ko je igral v londonskem gledališču Royal Court, zaslužil 12 evrov na teden. »Mislim, da nihče v moji generaciji ni postal igralec, ker bi hotel veliko zaslužiti. Danes pa mladi želijo v filmsko industrijo, ker so prepričani, da bodo hitro obogateli,« je kritično dejal igralec.

Letališki terminal za slavne

Vodstvo letališča v Los Angelesu, slavnega LAX, je objavilo novico, da bodo zgradili poseben terminal za slavne. S tem bodo VIP-gostom omogočili, da bodo prišli iz svoje limuzine do sedeža v prvem razredu, ne da bi se srečali z drugimi potniki na letališču.

Terminal za bogataše, kot so ga že poimenovali v medijih, bo namenjen slavnim, bogatim in diplomatom, ki se bodo želeli izogniti paparacem ali protestnikom. VIP-storitve terminala, ki ga bodo odprli čez pol leta, bodo stale od 1500 evrov dalje, vključevale pa bodo tudi luksuzne čakalnice in ločene varnostne preglede. Močno bo skrajšana tudi pot do letala, saj bo do tja vodilo vsega 60 stopnic. Navadni smrtniki jih morajo prehoditi več kot 2000.

Letališče si z novim VIP-terminalom obeta tudi več dobička, saj naj bi zaradi posebnih ugodnosti slavni raje leteli z LAX. Na leto naj bi tako dodatno zaslužili več kot 3,5 milijona evrov. Prav tako pa slavnim obljubljajo prihranek, saj jim zaradi zasebnosti novega terminala ne bo več treba najemati zasebnih letal, ampak bodo lahko anonimno leteli z rednimi linijami. Med veliki letališči ima zasebni terminal le londonski Heathrow, kjer so leta 2008 nekoč kraljevo čakalnico spremenilo v terminal za najbogatejše. Med storitvami, ki jih ponujajo, je tudi osebna nakupovalka, ki gre za bogataše in slavne po nakupih v brezcarinske trgovine, in posebnega varnostnika, ki odganja paparace.