Zaradi evropskega prvenstva januarja 2016 na Poljskem bo po tem krogu liga prvakov prekinjena za več kot dva meseca. Nato bodo odigrani še zadnji štirje krogi skupinskega dela, po katerih bodo dokončno znani potniki v osmino finala: Celjani bodo igrali v gosteh z Wislo in Zagrebom, doma pa s Flensburgom in Bešiktašem. Zadnja evropska tekma v iztekajočem se letu 2015 jih čaka jutri v hangarju podobni dvorani George Carpentier v Parizu, kjer se bodo pomerili s PSG, s skoraj 17 milijoni evrov letnega proračuna (zanj poskrbijo arabski šejki) najbogatejšim rokometnim klubom na svetu.

PSG, ki si po devetih krogih deli drugo mesto v skupini A s Flensburgom (po 14 točk, vodilni Veszprem 15), je slovenske prvake spravil na kolena že v Zlatorogu z 32:30. Takrat je pivovarje uničil dvojec Nikola Karabatić (9 zadetkov) in Mikkel Hansen (8), za pariški klub pa je bila to ena od treh gostujočih zmag – poleg Bešiktaša in Kiela – v letošnji ligi prvakov. »V Celju smo bili kljub porazu večji del tekme enakovredni Francozom in tako želimo odigrati tudi v Parizu. Dobro se zavedamo njihove moči, še posebno doma pa so vsakega sposobni sesuti v prah. PSG bo proti nam igral na polno, saj naša nedavna domača točka proti Kielu ni ostala neopažena. V Parizu moramo biti previdni od prve sekunde tekme, sicer se nam lahko zgodi podobno kot Zagrebčanom, ki so jih Parižani z atomskim rokometom povozili že v uvodnih petnajstih minutah, na koncu pa je bilo 34:23,« opozarja trener Branko Tamše pred tekmo s klubom, ki so ga Celjani v ligi prvakov že dvakrat premagali, a je bilo to že v precej oddaljeni sezoni 1996/97, ko je takrat igralsko še precej slabši in revnejši klub nastopal pod imenom PSG Asnieres.

Celjani so na sredini ligaški generalki doma premagali Koper (33:28), a je derbi zahteval svoj davek. Krožnega napadalca in stebra obrambe Vida Poteka je uščipnilo v križu in je že na začetku tekme obsedel na klopi, Tamše pa se nadeja, da gre za »mehansko« težavo in da ga bo zdravniška služba usposobila do tekme v Parizu. Blaž Janc, s 37 zadetki prvi strelec Celjanov v ligi prvakov, je v končnici pri padcu z glavo močno udaril ob parket, si pri tem odlomil dva zoba in dobil še nekaj šivov na bradi. A oba naj bi bila nared za tekmo proti ekipi, ki na štirih domačih evropskih tekmah (Wisla, Zagreb, Veszprem, Kiel) ni oddala še niti točke.