Odmaševanje odtokov

Žico obešalnika zravnajte in jo ponovno uporabite za odmaševanje odtokov. Iz odtoka lahko potegnete lase in drugo ob ceveh nabrano umazanijo. Seveda to improvizirano orodje ne bo tako učinkovito kot profesionalno sredstvo ali orodje za odtoke, bo pa morda odstranilo ravno toliko usedlin, da bo odtok spet normalno požiral in vam ne bo treba klicati vodovodarja.

Izvlecite predmete iz tesnih prostorov

Obešalniku dodatno upognite kljuko na vrhu, prvotno namenjeno obešanju na palico. Po želji lahko obešalnik tudi zravnate in ga na eni strani upognete v obliko kavlja – v vsakem primeru boste tako podaljšali doseg svoje roke. Naslednjič, ko vam bodo ključi stanovanja padli za sedežno garnituro, ali pa se bo morda kak pripomoček skotalil pod štedilnik, jih boste z obešalnikom lažje dosegli.

Opora vrtnim rastlinam

Rastline vzpenjavke in plezalke ter šibkejše vrtne rastline, kot je denimo paradižnik, potrebujejo oporo za uspešnejšo rast do polne višine. Zato zvežite skupaj nekaj zravnanih obešalnikov tako, da jih prekrižate in iz njih sestavite mreži podobno podlago. Mrežo nato preprosto vstavite v lesen okvir, oporo pa uporabite na vrtu.

Pripomoček za peko

Ko boste naslednjič pekli na žaru ali se greli ob tabornem ognju na prostem, s seboj vzemite še nekaj žičnih obešalnikov. Obešalnike odvijte oziroma poravnajte, nato pa nanje nataknite čevapčiče, vroče hrenovke ali drugo hrano in jo specite na žaru ali v ognju.

Izdelajte venček

Če obešalnik zvijete v okroglo, ovalno, pravokotno ali drugo obliko, ga je mogoče uporabiti kot osnovo za praznični venec, ki jo ovijete z okrasnim zelenjem, cvetovi, tkanino in ne nazadnje plodovi.

Odstranite vosek iz podstavka

Konico žičnatega obešalnika lahko uporabite za strganje voska s podstavka svečnika. Vosek se hitro strdi in prime na podlago, običajno pa je zelo trdovraten, s čimer si prihranite čas za njegovo čiščenje.

Napeljite elastiko ali kos blaga

Če nameravate napeljati elastiko ali kos blaga skozi pas hlač, si pomagajte z žičnatim obešalnikom. Poravnajte ga, na koncu naredite majhno zanko, na katero namestite skrajni konec elastike, potem pa obešalnik s tem koncem naprej porinite skozi rob hlač ali drugega oblačila.