Rustikalni obešalniki

Obešalnik za plašče, ki ga umestite v predsobo, na hodnik ali ob steno katerega drugega prostora, lahko izdelate sami iz drevesnih vej in recikliranega lesa. Pri tem si pomagajte z žago, žeblji in kladivom, da manjše, a še vedno dovolj trdne veje stabilno pritrdite na ožjo leseno podlago. Takšen obešalnik vas ne bo prav nič stal, postal pa bo unikaten dekorativni element prostora.

Obešalnik iz drevesne veje

Za obešalnik lahko uporabite tudi cele drevesne veje, ki so dovolj velike in močne, da zdržijo tudi večjo težo. Vejo drevesa na obeh straneh obesite na vrv oziroma tanjšo verigo in jo namesto v predsobo namestite v spalnico, če jo želite izkoristiti kot viseče držalo za več obešalnikov oblačil.

diy_tree_branch_coat_rack_1.jpg

Obešalniki iz lesenih palet

Lesene palete lahko spremenimo v izjemno praktične predmete, med drugim tudi v razne kose pohištva in ne nazadnje v obešalnik za zimska oblačila. Paleto preprosto prebarvajte, nanjo pritrdite kljukice in ročaje ter jo obesite na steno v predsobo. Poleg plaščev lahko nanjo odlagate tudi razne drobnarije, kot so torbice, pokrivala in šali.

Obešalniki iz loncev

Prihranite prostor in na steno pritrdite litrske lonce, v katere lahko odložite rokavice, ključe in druge drobnarije, nanje ali na njihov ročaj pa obesite kose oblačil.

space_saving_diy_coathooks_1.jpg

Narisani obešalnik

Zanimiva in kreativna rešitev je tudi narisani obešalnik. Za podlago izberite večjo leseno ploščo, nanjo pa z barvami in šablonami narišite poljubne motive ali vzorce, na primer silhueto drevesa. Glede na motiv razporedite tudi kljukice in druga držala za plašče.

Predelajte stare kljuke ali ključavnice

Če imate doma kup starih ključavnic ali kljuk, ki so nekoč krasile vrata, omare, predalnike in podobno pohištvo, jih uporabite za izdelavo novega obešalnika. Na ožji recikliran kos lesa preprosto pritrdite nekaj ročajev ali ključavnic, najbolje takšnih okrogle oblike, in že imate uporabno mesto za odlaganje plaščev oziroma ključev.

reusing_old_doorknobs.jpg

Uporabite stare stole

Nekaj starih stolov lahko hitro predelate v vintage polico ali obešalnik za spalnico. Stol prebarvajte in ga enostavno postavite ob steno zraven garderobne omare, da nanj kadar koli odložite razna oblačila – prihranili boste tudi dragoceni prostor.

Več fotografij domiselnih doma izdelanih obešalnikov pa si oglejte tukaj.