Nad španskim velikanom se po poročanju El Munda Deportiva zgrinjajo novi črni oblaki. Časnik namreč razkriva, da namerava disciplinska komisija Mednarodne nogometne zveze v naslednjih mesecih Madridčanom izreči kazen prepovedi nakupa novih nogometašev. Odločitev je komisija menda sprejela že pred več kot letom dni, a naj bi z izrekom ukrepa po prepričanju španskega časopisa oklevala.

Real naj bi bil kaznovan zaradi kršenja pravil pri prestopih igralcev mlajših od osemnajst let. Na nedovoljen način je namreč pogodbe podpisal z več kot petdesetimi mladoletnimi nogometaši, s čimer je kršil 19. člen pravilnika.

»Fifa ni v položaju, da informacijo potrdi,« je na poizvedovanje časopisa, ali bo Real doletela kazen, sporočil tiskovni predstavnik Fife in dodal: »Treba je razumeti, da gre za sodne postopke, ki so tajni. Vsebina odločitve lahko postane javna šele, ko je o tem obveščena javnost.«

Kazen za galaktike bo v veljavo menda stopila v času poletih olimpijskih iger prihodnje leto v Riu de Janeiru, prepoved nakupa igralcev pa bi nato veljala tudi za zimski prestopni rok leta 2017. Pri El Mundu so prepričani, da bi v primeru takšnega scenarija Fifa šla močno na roko interesom kluba, saj bi s tem španski velikan imel na voljo skoraj leto dni časa, da uresniči svoje načrte za bližnjo prihodnost.

Ob tem velja dodati, da je zaradi identične kršitve kazen prepovedi kupovanja nogometašev na državni in mednarodni ravni za dva celotna in zaporedna prestopna roka lani doletela tudi aktualne evropske in španske prvake iz Barcelone.