Pa je tako preprosto, da človeka kar glava peče in mu je skrajno nerodno, da se podobe terorista ni sam spomnil, ampak mu je lučko v glavi prižgal in obzorja razširil nihče drug kot madžarski premier Viktor Orban. Tako kot že nekajkrat v zadnjih mesecih, ko Evropo in svet pretresajo tektonski emigrantsko-teroristični premiki. Niti eden od politikov ni sposoben tako hitro, lucidno in preprosto (ko pasulj) diagnosticirati problem in najti krivca zanj. Zadnji izdelek iz njegovega laboratorija je, da »so vsi teroristi migranti«. Jasno, itak.

Seveda se zdaj vsi tisti, ki se kljub bojda izjemnemu znanju in poznavanju tega niso spomnili, ljubosumno čudijo Viktorjevi analizi in iz obupa vlečejo neke primere, s katerimi bi radi ovrgli nekaj neovrgljivega. Kaj pa Norvežan Anders Breivik, ki je pobil 77 najstnikov, ki po svoji politični provenienci niso bili dovolj alergični na imigrante? Kakšen imigrant je to, ko pa je rojen v Oslu? Ja in kaj potem? Kot je znano, je Breivik v otroštvu iz enega dela Osla imigriral v drugega, torej je imigrant. In kaj smo dobili – morilca.

Vam ta dokaz Viktorjeve genialnosti ni dovolj? Pa poglejmo Američana Theodorja Johna Kaczynskega, znanega kot Unabomber. Nekaj let je teroriziral ZDA s pisemskimi bombami, ubil tri ljudi, ranil 23. Ja, bodo rekli pametnjakoviči, ampak on je bil Američan, ne pa Sirec, Afganistanec. O, sveta preproščina! Pa poglejte priimek – Kaczynski. Poljak, torej imigrant. Če ne on, pa oče ali pa ded, saj ni važno. Hočete še? Timothy James McVeigh. Leta 1995 je razstrelil državno poslopje v Oklahoma Cityju. 186 ljudi je ubil, 680 ranil. No in že nergajo antiorbanisti in ljubitelji prišlecev, češ, pa saj je tudi on Američan, ne pa imigrant. Brati in učiti se je treba, dragi moji. McVeigh je bil, če ne veste, rojen v Lockportu v državi New York, a je leta 1993 imigriral v Michigan in od tam morda s kakšnim begunskim valom priromal v Oklahomo, da bi tam, jezen na državo, opravil svoje krvavo teroristično dejanje. Dragi moji, edini, ki jih v ZDA ni mogoče povezovati z imigracijami, so staroselci, Indijanci. Ja in kaj potem, boste rekli. No, pa mi povejte enega Indijanca, ki je terorist. Kar so Indijanci v narodnoosvobodilnem boju pobili ljudi, so bili – imigranti, prišleki iz Evrope.

Res, Viktor Orban ne govori na pamet. Poglejmo v Rusijo. Se spomnite napada Čečenov na moskovski teater Dubrovka. Mrtvih je bilo 130 ljudi. Ampak Čečeni so islamisti, skrajneži, imigranti v Rusiji, slišim jok in stok. Pardon, preberite kaj, ignoranti. Le kdo vam je dal diplome in doktorate? Čečeni so bili tam glavni 4000 let pred Kristusom, ko so se Slovani še v peskovniku igrali. Torej, kdo je potemtakem terorist. Ja, Rusi, prišleki, seveda. Po vsem tem lahko samo upamo, da bo gospod Viktor še naprej kljub spotikanju nadaljeval in nadgrajeval svojo teorijo. Naslednja stopnja od »vsi teroristi so imigranti« je – »vsi imigranti so teroristi«. Nobelova nagrada za mir mu ne uide!