Dirka za VN Brazilije je minila v popolni prevladi Mercedesa, le s to razliko, da je bil Rosberg tisti, ki je določal, kaj bodo na stezi delali tekmeci. Vključno s Hamiltonom, ki Nemcu ves konec tedna ni uspel ponuditi večjega odpora, po dirki pa mu tudi tokrat ni niti čestital za zmago. Odnos med dirkačema postaja, tudi zaradi še ene Rosbergove prepričljive zmage, vedno bolj hladen. Pred dirko je Hamilton dal jasno vedeti, da Rosbergu ne bo pomagal v njegovem boju za naslov podprvaka, a roko na srce, njegove moči zdaj niti ne potrebuje več.

Britanec mu spet ni mogel na stezi priti dovolj blizu, da bi lahko ogrozil zmago Rosberga, ki je tako že postal tudi podprvak. »Odličen konec tedna je za nami. Ne vem, od kod nenadoma ta dobra forma, enostavno se vse stvari ujamejo. Res je, da je bil večji del sezone Lewis hitrejši, a zdaj sem očitno jaz na vrsti,« se je naslova podprvaka veselil Nico Rosberg, ki je postal tudi drugi Nemec z največ odpeljanimi dirkami v formuli 1: nabral jih je 184, pred njim je le Michael Schumacher s 306 dirkami.

Hamilton je spet deloval precej nebogljeno. Med dirko je zahteval spremembo taktike, a do te ni prišlo, ker ekipa ni imela odprtih veliko drugih opcij. »Poskusil sem vse, kar sem lahko, a po nekaj hitrih krogih so bile pnevmatike že preveč obrabljene. Ne vem, če je to formula 1, ki si jo gledalci želijo – le taktiziranje, voziti na vso moč je skoraj nemogoče. Nico ni naredil napake, zato je tudi zmagal,« je priznal Lewis Hamilton. Tudi Sebastian Vettel je bil s tretjim mestom zadovoljen: »Še vedno smo daleč od zmage, če so razmere na stezi normalne. Izboljšati se moramo na startu, da bi mogoče lahko dlje časa držali korak z voznikoma Mercedesa.« Premoč Mercedesa je vidna še v eni podrobnosti: le prvi štirje dirkači so dirko končali v istem krogu, že peti Bottas je za zmagovalcem zaostal za en krog.