Trenutno je svet formule 1 veliko mirnejši kot na primer v prvenstvu moto GP. Veliko stvari, ali pa vsaj najpomembnejše, so že znane, zdaj se dejansko vse vrti le še okoli tega, kdo bo podprvak. Resna kandidata sta le dva, Nico Rosberg (Mercedes) in Sebastian Vettel (Ferrari). Rosberg ima zdaj, dve dirki pred koncem, 21 točk prednosti pred Vettlom, zmaga pred dvema tednoma v Mehiki mu je dala novega vetra v jadra, pri Ferrariju pa razglabljajo, koliko možnosti imajo v resnici.

Trenutno ne prav veliko, čeprav jih med najožje favorite šteje tudi siva eminenca Mercedesa Niki Lauda: »Ferrari je, kar zadeva motor, na isti ravni kot Mercedes. Pri šasiji pa še niso tako daleč, tukaj je naša edina prednost in možnost, da postanemo tudi podprvaki med dirkači.« S tem pa se Sebastian Vettel ne strinja: »Nismo enakovredni Mercedesu. Če bi bili, se sezona ne bi tako odvijala, kot se. Tudi sicer Nikiju ne moremo vedno verjeti vsega, kar reče. Včasih imajo njegove izjave smisel, včasih nobenega. A več ko govori o nas, bolje je, ker je to dokaz, da nas pri Mercedesu že 'čutijo'. Upam, da se bo to poznalo tudi v Braziliji.«

Pri Mercedesu pa se strasti po VN Mehike še niso povsem umirile. Hamiltonove izjave, da je tisto dirko »moral« dobiti Rosberg, so pri odgovornih naletele na precej neodobravanja. Toto Wolff in Niki Lauda sta morala namreč spet udariti po mizi in oba dirkača spraviti za mizo ter ju podučiti, da prvenstvo še ni povsem pod streho. Naslov prvaka med moštvi in dirkači je že v njihovem žepu, a za ugled je treba storiti še kaj več. Lewis Hamilton pa se očitno počasi že prepušča uživanju ob naslovu prvaka. V domačem Monte Carlu je najprej sporočil, da bo malce zamudil v Sao Paulo zaradi prehlada. Vse lepo in prav, če ne bi ravno dan pred odhodom še povzročil prometne nesreče, ko je trčil v eno od parkiranih vozil. Na srečo ni bilo nikomur nič, a popotnica za Brazilijo vseeno ni najboljša.

In še eno vprašanje ostaja odprto: bo dirkačem letos uspelo izboljšati rekord steze v Interlagosu, ki ga je z 1:09,822 že leta 2004 postavil Rubens Barrichello? Po 11 letih imajo letos lepo priložnost, da jim to uspe.