Da omara ni enaka omari, bi se strinjal vsak, ki se je že kdaj sam lotil opremljanja doma. Veliki prostori dopuščajo skorajda neomejeno izbiro, zaplete pa se, ko je prostora manj ali celo premalo ter šteje prav vsak centimeter. Tisti, ki jim bivanjski prostor dopušča nekaj kvadratnih metrov samo za omare, se pogosto odločajo za vgradnjo kotnih omar z  drsnimi vrati.

Akron omare po meri se lahko prilagodijo skorajda vsakemu prostoru, kljub temu pa mora prostor za vgradnjo  kotne omare  izpolnjevati določene pogoje. Da bi se vrata gladko in nemoteno odpirala, je priporočljiva širina vrat (pri višini 250 cm,) vsaj 60 centimetrov ali več.  Iz tega izhaja, da mora biti minimalna dolžina stranic ob obeh stenah za posamezno omaro vsaj 180 centimetrov.

Vse na svojem mestu

Ko so izpolnjeni tehnični pogoji, lahko željam in domišljiji pustimo prosto pot. Razporeditev notranjih elementov  prilagodimo tako, da je garderoba, ki je v vsakodnevni uporabi, dosegljiva, takoj ko odpremo drsna vrata. Druge stvari postavimo bodisi tik pod strop, da z njimi rokujemo s pomočjo izvlečnega obešalnika, bodisi jih zložimo v predal na dnu omare. V del, kjer se omari stikata in kjer nastane tako imenovani mrtvi kot, pospravimo garderobo, ki je v uporabi redkeje. Navadno je ta del smiselno nameniti obešanju  plaščev, smučarskih oblačil, večernih oblek itn.

Zlitje s prostorom ali eleganten kos pohištva?

Da bi prostor zaživel, mu je treba vdahniti dušo in k temu največ prispeva primerna izbira barv, ki ustvarjajo primerna razpoloženja. Poleg bogate izbire opreme lahko k individualni razporeditvi svoje omare dodate še bogat izbor  drsnih vrat, ki imajo petletno garancijo. V  izbrano okovje se lahko vgradi številne kombinacije vratnih polnil, ki zagotavljajo, da bo vaš prostor res tisto, kar ste si želeli. Osnovne možnosti se začenjajo pri oplemenitenem iveralu, z različnimi barvnimi ali lesnimi dekorji, ki ponujajo široko paleto videzov, od gladkih do reliefnih in tudi visoko sijajnih površin. Trendovske ureditve interjerjev pogosto zahtevajo sijoče steklene površine, ki prostor optično še dodatno razširijo in mu dodajo nezmotljiv pridih sijajnosti. Tudi za te namene je na voljo širok izbor dekorativnih in barvnih stekel, s katerimi lahko izpopolnite podobo svojega pohištva po meri.

Individualno in po meri

Akron ponuja celostno storitev – od informativnega izrisa v salonu in obiska svetovalca na domu do dostave, montaže in servisa. Vsi izdelki Akron so narejeni po meri in vsak prostor je obravnavan individualno, da se prostor, namenjen pohištvu, lahko kar najbolje izrabi. Več o prodajni in svetovalni ponudbi Akrona najdete na spletišču www.akron.si, njegov razstavni salon pa je na Runkovi 2 v Šiški v Ljubljani.

Jerneja Videmšek