Kašne so prednosti vgradnih omar v primerjavi s klasičnimi? Koliko so tovrstne omare dražje?

O mnogih prednostih vgradnih omar z drsnimi vrati smo že pisali. Vsekakor je na prvem mestu popolni izkoristek prostora, saj so take omare vedno narejene točno po meri. Pomembna prednost vgradnih omar je povsem prilagodljiva notranjost, ki jo oblikujejo v skladu z željami in potrebami kupca. Tudi enostavno vzdrževanje in higiena takih omar nista na zadnjem mestu. Namesto klasičnih vrat na tečajih, ki se odpirajo v prostor, se pri izdelavi vgradnih omar v podjetju Akron, d.o.o., uporablja rešitev, ki je v mnogih pogledih bolj praktična.

Dejstvo, da se drsna vrata odpirajo s pomikom v levo ali desno, je druga velika prednost zapiranja omar na tak način. Ker pred omaro ni treba imeti pretirano veliko prostora za odpiranje vrat, se lahko vgradne omare uporabijo vedno, kadar je prisotna prostorska stiska. Prav tako je omenjena rešitev primerna za izvedbo vgradnih omar v mansardah.

Vgradne omare z drsnim sistemom v podjetju Akron, d.o.o., so ugodnejše, saj je za njihovo izvedbo potrebno manj materiala. Davčna osnova v Sloveniji za tak tip omare s storitvijo montaže je trenutno 8,5 odstotka. Za klasične omare, ki se izvajajo s hrbtišči/stropi/cokli in so premičnega tipa, pa je davčna osnova 20-odstotna.

Na kaj je treba biti pozoren pri odločanju pri nakupu vgradnih omar? Čemu naj se stranke poskušajo na vsak način izogniti?

Za nakup vgradne omare je treba vedeti, da drsni sistem vrat zavzema 9 cm globine. Minimalna globina za vgradno omaro z drsnimi vrati je 60 cm, vse, kar je več, je dobrodošlo, saj je v notranjosti več prostora in tako oblačila bolj dihajo. V primeru, če je globina manjša od 60 cm, pa se poslužujemo sistemov za plitko omaro. Zaželeno je, da stranke pri prvem obisku v salonu s seboj prinesejo osnovne mere, kjer bi stala omara, ali pa tloris prostora.
Stranke so vljudno vabljene v naš matični salon na Runkovi ulici 2 v Šiški v Ljubljani, kjer jim bomo na vsako, še tako moreče vprašanje znali odgovoriti.

Koliko znaša življenjska doba tovrstnih kakovostnih izdelkov in koliko tistih manj kakovostnih?

Garancija za vse tipe vodil drsnega sistema Akron je pet let. Življenjska doba pa… v 19-letnem poslovanju in trženju drsnega sistema je ta še vedno v uporabi pri naših zvestih kupcih.

Kako pomembna je ponudba poprodajnih storitev na tem področju?

V podjetju Akron strmimo k zadovoljstvu kupca od dneva, ko se odloči za nakup, in vse do njihove brezčasne uporabe. Svetovanje, logistika in servis so v našem podjetju v velik ponos, saj nam povratne informacije zadovoljnih kupcev odpirajo nova vrata v poslovanju in storitvah.

Kako razvit je slovenski trg v primerjavi s celotnim trgom EU? Gledano tako s strani ponudbe kot povpraševanja.

Naš trg je zelo razvit, saj se je v zadnjih 10 letih povečal kar za 80 odstotkov. Podjetje Akron kot pionir med proizvajalci z lastno proizvodnjo pa redno spremlja razvoj na slovenskem trgu in prav tako na tujih (Hrvaška, Italija, Avstrija, Nemčija…).

Za kakšne (vgradne) omare se praviloma odločamo Slovenci?

To je zelo smešno vprašanje, saj je zelo povezano s financami vsakega posameznika. So nekateri, ki ne odstopajo od stereotipa, in so nekateri, ki jim je trend znan in sledijo modnim smernicam na vseh področjih ter so za »modo« pripravljeni plačati tudi nekaj več.

Ali je mogoče produkt kakovostno prenesti tudi na drugo lokacijo v primeru selitve?

Seveda, če novi prostor ustreza glede dimenzij. Če ne ustreza, pa je z nekaj modifikacije mogoče tudi to. Svetujemo pa, da je vsaka omara narejena za prostor, v katerem stoji prvotno, saj je omara dizajnirana po prostoru in namenu prvotnega. Stroški predelave, logistike prevoza, premontaže in montaže pa so v razmerju 1:1 z nakupom nove omare, narejene po novih merah prostora.

Maša Deu, ind. oblik., svetovalka za notranjo opremo v podjetju Akron