Poraz hokejistov Olimpije sploh ni več novica, saj se negativni niz edinega slovenskega predstavnika v EBEL kar noče ustaviti. Ljubljančani so sinoči v Dornbirnu izenačili svoj neslavni rekord devetih zaporednih tekem brez zmage, ki so ga zabeležili v sezonah 2008/09 in 2013/14. V petek, ko bodo tivolski led preizkusili prvaki iz Salzburga, lahko Olimpija doseže svoj nov najslabši niz v odprtem avstrijskem prvenstvu.

Olimpija je tudi v tej sezoni najbolj priljubljena stranka sodelujoče enajsterice v EBEL. Četudi porazi tivolskega kolektiva niso visoki, je vse bolj jasno, da moštvo tudi v novi zimi nima primernega igralskega kadra za sodelovanje v tako zahtevnem tekmovanju. Včeraj so bili Ljubljančani brez možnosti v Dornbirnu, ki je zmagal s 4:1 (streli v okvir vrat 33:19). Uvodna gola je avstrijski tekmec dosegel v trenutku številčne premoči, ki je v seriji težav slovenskega moštva ena njegovih največjih pomanjkljivosti. Olimpija je tako kot večer prej v Bolzanu tudi sinoči nastopila oslabljena. Ob tem je treba podčrtati, da je moštvo v tako zgodnji fazi sezone zajelo nenavadno veliko poškodb, čeprav naj bi bilo v tej sezoni bolje poskrbljeno za zdravniško in fizioterapevtsko oskrbo.

Do prvega reprezentančnega premora v EBEL bo Olimpija po petkovem gostovanju Salzburga v Tivoliju odigrala še nedeljsko domačo tekmo proti Beljaku. Se bo med odmorom kaj spremenilo v tivolski garderobi?

EBEL, 16. krog: Dornbirn – Olimpija 4:1 (1:0, 1:0, 2:1, gledalcev 2000; Sylvester 11/PP1, Siddal 39/PP1, Petrik 43, Arniel 56; Scholz 54/PP1), Gradec – Innsbruck 4:2, KAC – Alba 4:2, Beljak – Dunaj 0:2, vrstni red: Salzburg 33, Znojmo in Linz po 31, Dornbirn 29, KAC 28, Bolzano 26, Dunaj 24, Innsbruck 22, Gradec 21, Beljak in Alba po 18, Olimpija 7.

Nov zaplet pri organizaciji pokala?

Reprezentančni selektor Nik Zupančič pa je včeraj objavil svoj prvi seznam igralcev, ki se bodo udeležili prihajajočega turnirja na Poljskem. Slovenija bo v Katovicah, na prizorišču aprilskega prvenstva drugega razreda, ob koncu prihodnjega tedna igrala pripravljalne tekme proti drugoligašem Poljski, Južni Koreji in Avstriji. V ospredju kajpada ne bo rezultat, ampak igra in spoznavanje taktičnih zamisli novega selektorja.

Zupančič je vabilo na premierni zbor sezone poslal dvaindvajsetim reprezentantom, od katerih jih kar polovica igra v EBEL. Večjih presenečenj na seznamu povabljencev ni, saj želi selektor preizkusiti tudi nekatere mlajše hokejiste. V primerjavi z zadnjim svetovnim prvenstvom v Ostravi bo prihodnji teden v Katovicah manjkalo dvanajst igralcev, nekateri tudi zaradi poškodb. Zbor bo v ponedeljek v tradicionalni bazi na Bledu.

Šesterica reprezentantov tokrat prihaja iz Olimpije, kar bi lahko privedlo do novega zapleta pri organizaciji pokalnega tekmovanja, ki ga hokejska zveza letos prireja prvič. Težave so se pojavile že pri sestavljanju urnika uvodnih tekem, zdaj pa je moteč tudi datum finala, ki bi ga Jesenice in Olimpija kot predvidena finalista morala odigrati v nedeljo, 8. novembra, v dvorani Podmežakla. Kaže, da Olimpija po objavi včerajšnjega seznama reprezentance ne bo brezpogojno privolila v sodelovanje v tem terminu, saj pričakuje, da ji bo HZS dovolila možnost nastopanja v popolni postavi, kar je seveda prvi pogoj za kredibilnost tekmovanja. Hokejska zveza na naše včerajšnje poizvedovanje še ni podala odgovorov.

Seznam reprezentance, vratarja (2): Kristan, Gračnar, branilci (8): Robar, Kovačevič, Tavželj, Pavlin, Štebih, Repe, Podlipnik, Logar, napadalci (12): D. Rodman, Jeglič, Urbas, Pance, Goličič, Kuralt, Ograjenšek, Verlič, Koblar, Pem, Pešut, Ropret.