S knjigo v roki

Najbrž tudi vi poznate tegobe ljudi, ki pravijo, da bi radi prebrali na tone knjig, pa nikoli ne najdejo dovolj časa za to? Deževni dnevi so vsekakor odlična priložnost, da tudi vi začnete požirati strani knjig, se potopite v svet čudovitih zgodbic in se morda celo naučite nekaj novega. Medtem ko bodo drugi bežali pred dežjem, boste vi v udobju lastnega doma postajali pametnejši. Zveni odlično, priznajte!

Popoldanski dremež na kavču

Če morda menite, da spanje nikakor ne more biti zabavno, potem si zagotovo še nikoli niste privoščili krepčilnega popoldanskega dremeža. Deževni dnevi so odlična priložnost, da nadomestite nekaj uric spanja, ki vam ga običajno ukrade vaš naporen življenjski tempo, v katerem včasih enostavno ne najdete dovolj časa, da bi si spočili um in telo. Za nekaj ur se udobno namestite na kavč in si privoščite obisk v sanjski deželi.

Uživanje v peneči kopeli

Če si še niste pripravili prave peneče kopeli, najbrž sploh ne veste, da zamujate eno najbolj prijetnih doživetij. Ker ob deževnih dneh tako ali tako ne boste počeli nič razburljivega, si lahko takrat končno vzamete nekaj časa za sprostitev v čudoviti peneči kopeli. Kopalno kad napolnite s toplo vodo, dodajte nekaj dišeče kopalne soli in se pripravite na razvajanje.

Kuhanje za družino

Kuhanje je še ena odlična aktivnost, ki vas bo zaposlila, medtem ko zunaj dežuje. Da bo vse skupaj še bolj zabavno, lahko domov povabite celo družino in ji pripravite obrok, ki ga zlepa ne bo pozabila. Tako boste hkrati preživeli še nekaj lepih uric druženja s tistimi, ki so vam najbližji.

Vadba v domačem fitnesu

Le kaj je boljšega od sproščujoče domače vadbe ob deževnih dneh? Vadba vas bo zaposlila, vam pomagala oblikovati postavo, okrepila vaše zdravje in seveda poskrbela tudi za boljše počutje. Če domačega fitnesa nimate, si omisliti vsak katero od vadbenih naprav, da se boste lahko potili vedno, ko boste čakali na izboljšanje vremena.

Igranje družabnih iger

Družabne igre so samo za »piflarje«, kajne? Nikakor! Pravzaprav so odlična ideja za deževne dni, saj vas bodo zaposlile in vam omogočile nekaj zabavnih uric s prijatelji ali družino. Vendar pazite: včasih se spremenijo v pravo vojno, zato vedno pripravite še nadomestno aktivnost, če bo nejevolja zaradi izgubljanja prevelika!

Nakupovanje

Nakupovanje v deževnih dneh je najbolj učinkovito. Ker takrat tako ali tako ne boste zamudili ničesar posebnega, lahko v miru poiščete vse stvari, ki jih potrebujete. Če nakupujete v velikem trgovskem centru s kavarnami in restavracijami, pa si privoščite še kako kavico ali obed.

Sprehod po dežju

Zakaj pa ne? Nekaj prednosti: hoja po dežju je zabavna, sproščujoča, nenavadna in razburljiva, sploh če boste čofotali po lužah. Seveda boste potrebovali dežne škornje, namesto dežnika pa raje izberite pelerino za več svobode pri vaših dežnih avanturah. Pa kar pogumno; včasih je namreč zabavno biti malce otroško poreden in nepremišljen.

Vir: www.dormeo.net