Prihranek časa in denarja

Senzor meri temperaturo v gredah, kjer zelenjava raste, nato pa podatke posreduje na kmetov pametni telefon. Kmetje lahko te podatke uporabijo za podrobno sledenje temperaturnim spremembam, ki so jim podvržene poljščine, in temu primerno prilagodijo rastne pogoje. Pri pojasnjevanju svoje odločitve je odbor za inovacije navedel, da je brezžični senzor povečal delež zelenjave, namenjene trgu, kar je povečalo tudi dohodke kmetov. Poleg tega kmetje s sistemom prihranijo tako čas kot denar, saj lahko svoja polja obiščejo redkeje. Praktična Boscheva rešitev izboljša informacije, ki jih imajo na voljo kmetje, in jo je mogoče uporabljati tudi pri drugih poljščinah.

Senzorji foliji pomagajo uravnavati temperaturo

Beluši najbolje uspevajo med 18 in 22 stopinjami Celzija. Eden izmed načinov, ki ga kmetje uporabljajo za ohranjanje temperature, je pokrivanje nasadov s trakovi folije: ena stran folije je črna, druga bela. Če želimo nasade segreti s sončno svetlobo, je treba folijo položiti tako, da črni del gleda navzgor. Boscheva rešitev je sestavljena iz več senzorjev, ki so vstavljeni v prst na različnih globinah, kjer merijo temperaturo. Kabli odčitano temperaturo posredujejo škatlici, ki podatke po radijskih valovih prenese v »oblak«, ki temelji na Boschevi IoT Suite. Podatki so od tam preusmerjeni na aplikacijo na kmetovem pametnem telefonu.

Celovita programska rešitev

Boschev IoT Suite je celostna programska rešitev, ki se lahko uporabi pri razvoju, nudenju in upravljanju aplikacij na internetu stvari. Pri razvoju senzorske rešitve so sodelovali razvijalci iz več Boschevih oddelkov, vodilo vlogo pa je imelo Boschevo lastno zagonsko podjetje Deepfield Robotics.