Koprsko okrožno sodišče je začelo postopek osebnega stečaja nad znanim 52-letnim propadlim podjetnikom Igorjem Jurijem Pogačarjem. Kot je razvidno iz objave na Ajpesu, je razvpiti nepremičninar stalno prijavljen v Portorožu, na Obali je sicer v preteklosti opravil nekaj svojih poslov. Tako je med drugim kupil zemljišče v izolski Marini in ga nato preprodal za nekajkratnik nakupne cene, pa tudi apartma v prestižnem portoroškem objektu Jadranka. Gre za nekdanji hotel v središču letovišča, ki so ga preuredili v apartmajski objekt, v njem pa je kupila stanovanje vrsta znanih Slovencev in je veljal za gnezdo slovenskih veljakov. Med drugim so apartmaje v njem kupili Andrej Lovšin, Zoran Thaler, Marko Simoneti, Bavčarjev bankir Boris Zakrajšek, Mitja Meršol in drugi. Pogačar je sicer stanovanje v tem objektu prodal svojemu znancu Pogačarju, pozornost medijev pa je tedaj vzbudila cena, saj sta si luksuzno nepremičnino izmenjala po ceni, ki je močno odstopala od tedaj veljavnih na trgu. Transakcija je bila izpeljana po ceni 1822 evrov za kvadratni meter, čeprav je bila oglaševana cena stanovanj v tem objektu tedaj trikrat višja. V istem času sta se namreč v Jadranki prodajali stanovanji po 5587 evrov oziroma 6544 evrov za kvadratni meter.

Senica in Pogačar, nekdaj tudi prokurist ljubljanskega Javnega podjetja Energetika, sta sicer znanca iz leta 2002 oziroma iz časa afere ljubljanske SIB banke, ki je neslavno končala v likvidaciji. Energetika je pred propadom banke kupila njen lastniški delež na željo tedanje ljubljanske županje Vike Potočnik, Senica pa je bil tedaj hišni odvetnik občine in je imel pomembno vlogo pri odločitvi mesta o nakupu banke. Banka je šla leta 2003 v likvidacijo, Energetika pa je ostala brez sredstev, namenjenih obnovi omrežja.

Pred leti je bil Pogačar sicer uvrščen med sto najbogatejših Slovencev, njegovo premoženje je bilo ocenjeno na več kot 30 milijonov evrov.

Pogačar je širši javnosti znan tudi po aferi s stavbo NPU. Njegov Ram invest je namreč notranjemu ministrstvu brez javnega razpisa v času, ko ga je vodila Katarina Kresal, oddal prostore na Dimičevi v Ljubljani, kjer je našel domovanje NPU, postopek oddaje pa so čez čas vzeli pod lupo kriminalisti. Afera je odnesla s funkcije Kresalovo. Del dolgov Pogačarjevega Rama investa bomo poplačali davkoplačevalci, saj je bilo z državne NLB na DUTB prenesenih 6,76 milijona evrov terjatev do družbe. Po podatkih supervizorja je Ram invest še leta 2011 iz proračuna prejel dobra dva milijona evrov.