In to kljub populističnim izjavam ali pa prav zaradi njih. Zadnja taka je bila spet povezana s priseljenci. Na zborovanju v Dallasu je izjavil, da »so ZDA deponija sveta«, ker v državo prihajajo kriminalni priseljenci. To se navezuje na njegove izjava junija, ko je mehiške priseljence označil kot »posiljevalce in kriminalce«. Trump je ob tem verjetno pozabil, da so razen Indijancev vsi Američani priseljenci, vključno z njegovim dedom, ki je v ZDA prišel iz Nemčije, mamo, ki je prišla iz Škotske, in zadnjo ženo, ki je v ZDA prišla iz Slovenije.

Trumpove izjave o priseljencih niso ostale nekaznovane. Zaradi junijske izjave je ostal brez vodenja oddaje Vajenec, ker je televizija NBC, ki je producirala oddajo, z njim prekinila sodelovanje. Ironija je, da bo sedaj oddajo vodil še en priseljenec v ZDA – Arnold Schwarzenegger.

Zadnja izjava o priseljencih pa je končala še navezavo med Trumpom in izborom Miss Universe. Ne glede na to, da je Trump vedno govoril, da so vse kandidatke za misice zagledane vanj, je pred dnevi prodal izbor Miss Universe hollywoodski agenciji WME/IMG.

Trump je izbor lepotic, ki poleg Miss Universe vsebuje tudi tekmovanji Miss USA in Miss Teen USA, kupil leta 1996, in kot je zatrdil na twitterju, ga je »spremenil v uspeh«. Tudi pri izboru je bil v navezi z NBC, ki je imela od leta 2003 v lasti polovico delnic izbora. A ko so se začele Trumpove izjave o priseljencih, pri NBC junija niso hoteli predvajati izbora za najlepšo najstnico. Poslovnež jim je zagrozil s tožbo, pogodili pa so se tako, da so mu prodali polovico delnic, tako da je Trump 11. septembra postal edini lastnik licence, nekaj dni pozneje pa jo je prodal. Cena je skrivnost, govori pa se o vsoti med 5 do 25 milijonov dolarjev. Morda bodo milijoni Trumpa potolažili zaradi izgube vsakoletne fotoseanse z misicami.