Donald Trump, multimilijarder, ki se lahko pohvali tudi z vodenjem resničnostnega televizijskega šova, kljub temu da so mu na začetku kampanje pripisali minimalne možnosti za izvolitev, ostaja fenomen dosedanje predvolilne bitke med republikanci v Združenih državah Amerike. Še zlasti ker se je v izjavi znesel nad mehiškimi priseljenci, ki so po njegovem mnenju večinoma posiljevalci in kriminalci. Vendar ga to ni ustavilo, še več, po zadnjih anketah vodi med republikanci.

Ljudi očitno prepriča njegova suverena mačistična pojava. Na tak način se je tudi znebil novinarja španskega televizijskega programa Univision Jorgeja Ramosa. Ta se je že prej, med kampanjo, sporekel s Trumpom, predvsem zaradi vprašanja imigracije in Trumpovih načrtov za izgon vseh, ki so v državi nezakonito.

Ko je Ramos vstal, da bi Trumpu zastavil vprašanje, je nepremičninski mogotec poklical drugega novinarja, vendar je Ramos vztrajal, kar je Trumpa nekoliko razjezilo. Zato mu je zabrusil: »Niste bili poklicani, zato se, prosim, usedite... Kar pojdite nazaj na Unvison.« Naposled je novinarja k izhodu pospremil eden od Trumpovih varnostnikov. Ko se je Ramos nekoliko umiril, so mu ponovno dovolili vstop v dvorano, kjer sta se s Trumpom zapletla v besedno soočenje o imigrantih. Novinarska konferenca je nato stekla po ustaljenih tirnicah cinizma na temo Irana, Kitajske in Johna Kerryja, ki ga je Trump v svojem slogu označil za butlja.

Cenjeni novinar

Jorge Ramos velja za enega uglednejših in zaupanja vrednih novinarjev v latinskoameriškem žurnalizmu. Ob zadnjem dogodku se je oblikoval močan pol podpornikov, ki pravijo, da je njegovo poročanje uravnoteženo in da mu je Trump nenaklonjen prav zaradi utemeljenih kritik, ki mu jih novinar namenja med kampanjo.

Omenjeni pripetljaj z novinarjem je bil že drugi po vrsti v dveh dneh. V ponedeljek zvečer je namreč Trump ponovno objavil tvit nekega sledilca, ki je zapisal, da je novinarka mreže Fox News Megyn Kelly tepka. Ta mu je bila menda v televizijskem soočenju v začetku avgusta zelo nenaklonjena.