Najvišji SPF (letno grelno število)

Thermia diplomat inverter ima višje letno grelno število (SPF) od konkurenčnih toplotnih črpalk – tudi če ne upoštevamo naše izredno učinkovite metode za pripravo tople vode, ki našo prednost pred tekmeci še dodatno poveča. Thermia diplomat inverter poleg omenjene funkcije izkorišča tudi odpadno toploto, saj je inverter nameščen na kondenzatorju in tako vso odpadno toploto usmeri neposredno v vodo. Inverterska tehnologija prilagaja moč glede na potrebe, naprava pa je opremljena s številnimi funkcijami za natančen nadzor in regulacijo.

Natančno prilagajanje potrebam

Variabilna hitrost kompresorja v thermia diplomat inverterju omogoča neprestano prilagajanje moči potrebam v objektu – iz sekunde v sekundo. Edinstveni regulator, ki nadzira vse sestavne dele toplotne črpalke, tlak hladiva na različnih mestih in temperature skozi celoten krogotok, zagotavlja vedno najbolj učinkovito in zanesljivo delovanje toplotne črpalke. Kompresor s tehnologijo inverter scroll (spiralni) je razvit posebej za aplikacijo v toplotnih črpalkah in omogoča zanesljivo delovanje tudi pri temperaturi dovoda v radiatorje 65 °C. Poleg tega je toplotna črpalka zmožna povečati moč tako, da pokrije potrebo po toploti tudi, kadar je zunaj najhladneje.

Zelo vroča sanitarna voda z najnižjimi stroški

Toplotne črpalke thermia že vrsto let proizvajajo več tople vode pri višjih temperaturah z nižjimi stroški od konkurentov. To je deloma posledica tehnologije HGW s kondenzatorjem vroče pare »de-superheater«, skrbno zamišljenim sistemom, ki omogoča pripravo tople vode, medtem ko toplotna črpalka ogreva prostore. Tudi ko deluje toplotna črpalka v režimu 30 °C za talno ogrevanje, dosega sanitarna voda v integriranem grelniku temperaturo do 70 °C in več. Čeprav morda zveni zapleteno, naj vas kot uporabnika ne skrbi – vsi stanovalci se lahko brez težav prhajo ali okopajo v miru, tople vode ne bo nikoli zmanjkalo.

Pametni nadzor

Črpalka thermia diplomat inverter je krmiljena prek preprostega in stilskega barvnega zaslona na dotik. Prva stvar, ki jo srečate, je drsnik za nastavitev temperature. Serijsko vgrajen daljinski nadzor thermia online omogoča upravljanje udobja v vašem domu na daljavo prek spleta ali aplikacije na vašem mobilniku.

Maksimalni prihranek energije in denarja

Thermia diplomat inverter lahko zmanjša stroške ogrevanja za tudi do 85 odstotkov, odvisno od vašega obstoječega vira ogrevanja. Je tako učinkovita, da presega najvišjo stopnjo učinkovitosti po kasifikaciji energijske nalepke in se uvršča v najvišji energijski razred A++. Po standardu EN14825 dosega letno grelno število (SCOP) 5,40 v nizkotemperaturnem režimu 0/35 in SCOP 4,25 v visokotemperaturnem režimu ogrevanja 0/55. Standard ne upošteva inovativnega načina priprave sanitarne vode s tehnologijo thermia HGW, ki še dodatno poveča prihranek energije na letni ravni.

Želite izvedeti več?

Obiščite nas na spletu (www.thermia.si), nam pišite (info@thermia.si) ali pokličite 080 20 65. Z veseljem vam bomo svetovali pri izbiri najustreznejše rešitve ogrevanja za vaš dom. Dogovorili se bomo za ogled situacije in pripravili ponudbo sistema z izvedbo. Pripravili bomo energijski in finančni izračun, vezan izključno na vaš objekt. Poskrbeli bomo, da boste pridobili nepovratna sredstva, ki so vam na voljo. Ponudili vam bomo najugodnejši način financiranja investicije.