Že v začetku sedemdesetih let prejšnjega stoletja je razvila tehnologijo in izdelala prvo toplotno črpalko z integriranim ogrevanjem sanitarne vode na svetu. Sedaj, štirideset let pozneje, je Thermia sinonim za inovativne, zanesljive in učinkovite toplotne črpalke.

Thermia Atec – zasnovana za zahtevne razmere

Slovenski trg toplotnih črpalk je v primerjavi z drugimi trgi Evrope izrazito usmerjen v sisteme zrak/voda. Po podatkih Eko sklada namreč te presegajo 80-odstoten delež vseh toplotnih črpalk, ki so bile v Sloveniji vgrajene v letu 2013. Večina toplotnih črpalk je vgrajenih v starejše objekte, v katerih se sistem zrak/voda po splošnem mnenju ne obnese najbolje. To pa ne drži za toplotno črpalko Thermia Atec, saj je med vsemi v Sloveniji vgrajenimi sistemi največ vgrajenih prav v objekte starejše gradnje s slabo izolacijo. V modelu Atec je proizvajalec združil eleganco, videz, ki je skladen z najsodobnejšimi smernicami oblikovanja, tiho, skoraj neslišno delovanje, robustno zasnovo, kakovostne sestavne dele, sposobnost doseganja visokih temperatur in zmogljivost v ekstremnih vremenskih razmerah.

Diplomat Optimum G3 – nova geotermalna toplotna črpalka

Thermia, ki izhaja iz okolja z bogato tradicijo izrabe geotermalne energije, je na osnovi štiridesetletnih izkušenj razvila povsem nov model toplotne črpalke zemlja/voda oziroma voda/voda Diplomat Optimum G3. Podobno kot pri prvi seriji iz leta 1973 je tudi to naprava z integriranim grelnikom sanitarne vode. Gre za do potankosti premišljen izdelek z najsodobnejšimi tehnologijami, kot so tehnologija Optimum, ki zagotavlja, da sistem vedno deluje pod optimalnimi pogoji, HGW-tehnologija ogrevanja sanitarne vode, ki zagotavlja skoraj brezplačno pripravo tople vode, medtem ko toplotna črpalka ogreva prostore, pri tem pa zgolj s kompresorjem razvije temperaturo do 95 stopinj C, s pomočjo patentiranih tehnologij pa dosega enega najvišjih letnih grelnih števil (SPF) na trgu.

Najboljši na testu

Thermia je s svojima paradnima konjema, toplotno črpalko zrak/voda Atec ter geotermalno toplotno črpalko G3, sodelovala na dveh ločenih testih toplotnih črpalk in vsaka je v svoji panogi dosegla najboljši rezultat. Atec je na osnovi svojih zmogljivosti na nedavnem primerjalnem testu toplotnih črpalk zrak/voda, ki ga je organizirala Švedska nacionalna agencija za energijo, dosegla najboljši rezultat v vseh kategorijah – največji skupni prihranek energije, najvišji SPF in COP, najboljši rezultati ogrevanja sanitarne vode, drugo najbolj tiho delovanje in najnižje toplotne izgube med 16 testiranimi napravami. Z modelom toplotne črpalke Diplomat Optimum G3 pa je Thermia blestela tudi na testu geotermalnih toplotnih črpalk. Informacije o obeh testih so na voljo na spletni strani agencije: http://www.energimyndigheten.se/.

Thermia Online – prihodnost nadzora toplotne črpalke

Thermia Online je dodatek, ki poveže toplotno črpalko preko hišne internetne povezave na storitev v oblaku. Na ta način lahko krmilite in nadzorujete svoj ogrevalni sistem preko pametnega telefona, tablice ali računalnika s katere koli lokacije na svetu. V primeru morebitnih težav v delovanju ste o tem obveščeni vi in vaš serviser. Ta se lahko tako nemudoma posveti odpravljanju težav, večinoma pa lahko napako odpravi kar na daljavo. Uporabniki toplotnih črpalk Thermia so pri zastopniku deležni neprekinjene on-line podpore. Tako kot krmilnik toplotne črpalke je tudi vmesnik Thermia Online na voljo v slovenščini in sicer tako pri spletni aplikaciji kot tudi mobilni aplikaciji za Android in iPhone.