O Urošu Slokarju.

Če bi bilo z njim kaj hujše, bi se to verjetno vedelo že prej. Od samega začetka sem bil optimist, da ne gre za resno poškodbo. Imamo še nekaj časa pred prvo tekmo s Hrvaško, da ga spravimo v ritem. Bil je v dobri formi in upam, da v tem času, ko je počival, ni veliko izgubil.

O tekmi s Srbijo v Banjaluki po prespanih nočeh.

Deloma sem zadovoljen, a ste že po mojih izjavah po tekmi lahko razbrali, da je manjkala pika na i. Še vedno je preveč očitnih napak, ki jih vsaka kakovostna reprezentanca takoj kaznuje. Moramo jih v čim večji meri odpraviti. Ko bo šlo zares, bo to namreč veliko težje za prežvečiti. Manjka nam zmagovalni karakter, ki bi se pokazal na takšni tekmi, kot je bila v Banjaluki. Morali bi vzeti, kar so nam Srbi ponudili.

O tem, kdo bo kot zadnji izpadel iz reprezentance.

Zadnji rok za prijavo dvanajsterice za evropsko prvenstvo je dva dni pred začetkom. Takrat se bom tudi odločil. Še vedno nisem sprejel odločitve, res ne. Kar nekaj je še vprašanj, o katerih se pogovarjamo s pomočniki. Bomo videli, kakšno bo stanje s Slokarjem, ko bo moral dati skozi pravi trening.

O tem, na čem bo poudarek na zadnjih treningih.

Še vedno nas čaka kar veliko dela. Ena od novosti bo, da bomo začeli preučevati nasprotnike na evropskem prvenstvu. Predvsem Hrvaško in Gruzijo. Poleg tega bomo dodali nekaj taktičnih stvari tako v napadu kot v obrambi, ki jih do zdaj sploh še nismo delali. Čeprav se danes o nasprotnikih ve praktično že skoraj vse, jih bomo vseeno poskušali presenetiti z nekaj malenkostmi. Poskušali bomo še nekoliko dvigniti tudi strelsko formo posameznikov in preciznost s črte prostih metov. Čeprav sem sam še vedno mnenja, da je pri prostih metih bolj pomembna glava kot trening.

O dvigovanju forme skozi pripravljalni del.

Veliko je odvisno od nasprotnika. Ko že misliš, da si nekaj naredil, pride razočaranje in obratno. Nekaj stvari smo vseeno naredili v taktičnem smislu in razumevanju načina igre, ki ga hočem. Velikokrat poudarjam, da ko prideš do neke ravni, je najtežje na njej ostati. To je potem v bistvu tista glavna naloga. Da ne odigraš dobro le tekme ali dveh, temveč da si prepričljiv daljše obdobje. Če nam bo to uspelo, bomo videli na evropskem prvenstvu.

O načinih sproščanja pred začetkom prvenstva.

Od vsakega igralca je odvisno, kako dojema pritisk. Jaz si ga ustvarim sam, tako da vsak po svoje doživlja te stvari. Pritisk mora biti, zato nekih posebnih stvari za sproščanje ne bomo izvajali.

O tem, ali že razmišlja o prvi tekmi s Hrvaško.

V mislih nimam le tekme s Hrvaško, temveč tudi tisto z Gruzijo. Obema dajem povsem isti poudarek. Po prvem obračunu bomo imeli za pripravo na Gruzijo malo časa, zato bomo ta teden poskušali izkoristiti, da se dobro pripravimo na oba nasprotnika. Se pravi, ko se bo prva tekma končala, bo večino dela za drugo že narejenega in igralcem ne bo težko preklopiti misli.

O Hrvaški, ki v pripravljalnem obdobju ni izgubila nobene tekme.

To ne pomeni absolutno ničesar. Odvisno je, kje in s kom so igrali. Prikazali so vrhunsko igro na turnirju v Litvi, drugače pa so večino tekem igrali doma. Ko se bo začelo zares, bo to druga zgodba.