Trapasti Clooney in tekila

Življenje slavnih je res naporno. George in Amal Clooney sta morala iz svoje ogromne vile na jezeru Como v Italiji z zasebnim letalom poleteti na Ibizo, da sta šla na večerjo s Cindy Crawford in njenim možem Random Gerberjem. Clooney je že leta njun dober prijatelj, saj imata z Gerberjem skupno strast – tekilo. Ta je bila tudi povod za španski izlet, saj je podjetje Casamigos organiziralo večerjo, posvečeno tekili. Jedli so denimo gaspačo iz pasijonke s peno iz tekile in svinjska rebrca, marinirana s tekilo. Za tekilo, ki jo Clooney prodaja že nekaj let, trdijo da je povprečno dobra, a ker se prodaja v kombinaciji s slavnim imenom, še kar razvpita. Prva reklama, ki so jo posneli za to tekilo, je bila s parom Gerber-Crawford in Clooneyjem, le da je tedaj imel ob sebi še drugo dekle, Stacy Keibler. V reklami po prekrokani noči skupaj po padajo v posteljo.

Za najboljšo reklamo za svojo tekilo pa je ta teden poskrbel kar Clooney sam. Ko sta se se hotela Crawfordova in mož romantično fotografirati pred bazenom, je pred objektiv skočil Clooney in se prav trapasto zarežal. Crawfordova je vse skupaj objavila na @casamigos photo bomber #HouseofFriends in poljub s Clooneyjem je v trenutku postal fotografija tedna.

Courtney Love piše Kurtu

Čeprav je od smrti pevca Nirvane Kurta Cobaina minilo že več kot dvajset let, zanimanje zanj nikakor ne zamre. Tudi njegova slava ne in je nenehno pri vrhu seznamov umrlih glasbenikov, ki zaslužijo največ. Samo letos sta nastala dva dokumentarca o njem, njegovem življenju in samomoru. S slednjim se ukvarja film Soaked in Bleach, v katerem zgodbo pripoveduje detektiv, ki ga je ob Cobainovem izginotju najela njegova žena Courtney Love. Prav ta je tudi najbolj nasprotovala filmu, saj naj ne bi pripovedoval resnice. Courtney pa se je skupaj s hčerjo podpisala kot producentka pod drugi film o mrtvem pevcu Montage in Heck, ki je poln družinskih posnetkov. Toda tudi Courtney Love ne more pozabiti Cobaina. Pred nekaj dnevi je njuna hči Frances Bean Cobain praznovala 23. rojstni dan. Tedaj je Courtney na instagramu objavila fotografijo sebe in Cobaina v postelji skupaj z dojenčico Frances ter pripisom: »Moja največja ljubezen in najina neprecenljiva Bean.«

Dva dni kasneje je 51-letna pevka objavila še eno skupno fotografijo, tokrat s še bolj čustvenim sporočilom: »Tako me žalosti. Najin otrok je odrasel. Kristus, Kurt, poglej njen obraz, kaj za vraga si razmišljal...!? Bog, kako te pogrešam, vsi te pogrešamo.«

Najlepši hrvaški glasbeni par

»Rad imam sramežljive, ženstvene in krhke ženske,« je pred časom za Večernji list dejal violončelist Stjepan Hauser, polovica 2Cellos. »Rada imam mlajše moške,« je za Jutarnji list pred časom dejala Jelena Rozga, hrvaška pop diva in idol najstnic.

Nato sta se menda našla na koncertu 2Cellos v Ljubljani in pretekli teden sta v hrvaških medijih oznanila, da sta par. Od tedaj se pospešeno nastavljata fotoaparatom. Recimo na koncertu 38-letne pevke na karlovških dnevih piva jo je pod odrom zvesto čakal 29-letni violončelist. Po koncertu sta objeta pozirala in hitela razlagat, kako sta srečna in zaljubljena. Hauser je že po koncertu v Ljubljani dejal, da je Jelena popolna ženska. Nato pa je sredi avgusta na facebooku zapisal, da je zaljubljen in srečen. Dejal je celo, da je zaradi ljubezni pripravljen malce upočasniti svojo kariero svetovne zvezde. In svoje dekle spremljati na vaške veselice po Hrvaški.

Pojavila pa so se tudi ugibanja, da ni morebiti vse skupaj le marketinška zgodba. Jeleni Rozga je poleti veliko medijskega prostora odškrtnila Severina, ki je nenehno pozirala s svojim mlajšim ljubimcem. Sedaj ima mlajšega frajerja tudi druga splitska pop blondinka.

Minuta tišine za begunce glasbena uspešnica

Avstrijski umetnik Raoul Haspel na svojevrsten način pomaga beguncem. Ko je obiskal največji zbirni center v Avstriji, dunajski Traiskirchen, je bil zgrožen nad razmerami, v katerih bivajo begunci. Zato se je odločil, da bo pomagal, hkrati pa dal ljudem možnost, da protestirajo proti odnosu, ki ga ima do beguncev avstrijska vlada. Objavil je pesem Schweigeminute, Minuta tišine, ki je res tišina. Za evro jo je mogoče kupiti na iTunes in Amazonu, denar gre neposredno v sklad za begunski center. In minuta tišine je v hipu pristala na prvih mestih lestvic. Za tišino se je odločil, ker ob obisku centra, ki ga tudi Amnesty International opisuje kot sramotnega, ni našel besed, da bi izrazil svoj bes. Zato je protest v tišini najboljši način, da ljudje izrazijo svoje nestrinjanje z vladno politiko do beguncev. Tišina naj bi tudi omogočila, da pogledamo vase in najdemo empatijo do soljudi. Minuta tišine je tudi svojevrsten protest proti načinu, na katerega begunce obravnavajo mediji. Haspel je zadovoljen, da je pesem pristala na lestvicah, saj jo bodo sedaj morali predvajati po radiu in televiziji in vsaj minuto ne bodo javnosti bombardirali z negativnimi stereotipi o beguncih.

Najnovejši trend: parkirišča za ženske

Na letališču v Frankfurtu so uvedli nove parkirne prostore, rezervirane za ženske. Voznice lahko rezervirajo parkirišča, ki so po opisu na njihovi strani »večja, lepša in bliže terminalom«. Damski parkirni prostori so označeni s posebnimi barvami in naj bi jih bilo zelo lahko najti.

Frankfurtsko letališče ni prvo, ki si je v Nemčiji zamislilo damska parkirišča. V nekaterih zveznih državah je celo zakonsko določeno, da mora biti tudi do 30 odstotkov parkirnih površin namenjenih voznicam. Ideja se je porodila v devetdesetih letih, ko naj bi taka parkirišča ženskam omogočala več varnosti. Da voznicam ne bi bilo treba samim hoditi po temnih garažnih hišah, kjer bi jih kdo lahko napadel, so damska parkirišča uredili na svetlejših predelih garažnih hiš blizu izhoda, opremili pa so jih tudi z dodatnimi varnostni mi kamerami.

Čeprav v prometnih predpisih nič ne določa, kdo sme parkirati na damskih parkiriščih, so po nekaj desetletjih takih parkirnih prostorov svoj glas končno dvignile tudi Nemke. Ko so odprli ženska parkirišča na letališču, je avtomobilska revija za ženske pozvala k bojkotu, saj naj bi to podcenjevalo voznice in jih avto matično uvrščalo v kategorijo slabih voznikov. Namesto seksističnih parkirnih prostorov so pozvale k temu, da naj povečajo vse parkirne prostore, saj standardi preprosto ne zagotavljajo več dovolj prostora za parkiranje velikih sodobnih avtomobilov.