Bolt je po tesni zmagi v teku na 100 metrov včeraj bolj prepričljivo opravil delo v svoji najmočnejši disciplini, teku na 200 metrov, kjer že vrsto let nima konkurence. Slavil je z veliko prednostjo, zato je lahko v zadnjih metrih teka že upočasnil in začel s slavjem. Po koncu vsake discipline na večjih tekmovanjih sledi častni krog zmagovalcev, ko se sprehodijo po celotnem stadionskem krogu in pozdravijo gledalce na vseh tribunah. Trenutki veselja z navijači in prijatelji na tribunah so za atlete ponavadi brezskrbni, ko se lahko tudi sprostijo, saj je »najhujše« za njimi. A, kot je včeraj lahko na lastni koži občutil Bolt, ni vedno tako.

Ko je Bolt, ovit v jamajško zastavo, pozdravljal navdušene gledalce na tribunah stadiona Ptičje gnezdo, se mu je za hrbet na segwayu pripeljal snemalec, ki je želel od blizu posneti slavje največjega atletskega zvezdnika z navijači. Ravno v tistem trenutku pa je izgubil nadzor nad prevoznim sredstvom in nič hudega slutečega Jamajčana grdo povozil s hrbtne strani. Bolt je kot pokošen padel, skupaj s snemalcem pa sta trdo pristala na zadnjici. Verjetno je takrat mnogim na stadionu zastal dih, saj bi se najhitrejši tekač vseh časov lahko tudi huje poškodoval.

Na srečo je bil Bolt takoj spet na nogah in po nekaj sekundah vse skupaj pospremil z nasmehom ter dal vedeti, da je z njim vse v redu. Kasneje se je na novinarski konferenci celo pošalil, da je verjetno snemalcu za takšno početje plačal Justin Gatlin, njegov največji konkurent na prvenstvu v Pekingu, Američan pa se je pridružil šali in dodal, da bo zahteval denar nazaj, ker delo ni bilo dobro opravljeno.

(Foto: Reuters)