Zavese za razkošno vzdušje

Zavese so odličen način, kako ustvariti v prostoru razkošno vzdušje, hkrati pa preprečiti neprijazen pogled skozi okna. Material zaves prilagodite interjerju, nikoli pa ne boste zgrešili, če boste izbrali prosojne zavese in jim ob straneh dodali okrasne težje zavese. Ne posezite le po beli barvi, saj vam je na voljo cela paleta barvnih odtenkov, s katerimi si izboljšate razpoloženje.

Senčila z motivi narave

Če okna zastrete s senčili, boste pozornost odvrnili od njih, še posebno če izberete takšna, ki se barvno skladajo z zidovi. Lahko pa naredite prav obratno in se odločite za barvno živahna senčila z vzorci ali pa celo z motivom, ki bi ga radi videli skozi svoja okna, na primer gorami, morsko plažo, gozdom … Ti motivi vam res ne bodo nadomestili dnevne svetlobe, zato pa se boste zjutraj prebudili s slikami narave.

Dobra razsvetljava

Ko ste se znebili nezaželenega razgleda, poskrbite za razsvetljavo, saj vendarle nočete bivati v temačnem stanovanju. Morebitno pomanjkanje naravne svetlobe nadomestite s svetilkami, ki bodo prostoru povrnile sijaj in v temačnih zimskih dneh ustvarile toplo ozračje. Glavno stropno svetilko dopolnite z drugimi – stoječimi in namiznimi. Svetilke naj bodo čim bolj prosojne, da oddajajo več svetlobe.

Lamelne zavese

Če oken se želite popolnoma zastreti in si želite čim več naravne svetlobe, se odločite za lamelne zavese. Te je mogoče uravnavati tako, da spustijo v prostor svetlobe, hkrati pa preprečujejo nezaželene poglede ven in noter. Zelo primerne so za sodobna, minimalistično opremljena stanovanja. Ker so na voljo v različnih barvah, izberite takšne, ki se skladajo z barvo zidov.

Preusmerite pozornost

V prostoru ustvarite osrednjo točko, ki pritegne pogled, in z njo preusmerite pozornost od razgleda. To so lahko s kontrastno barvo pobarvana stena, umetniška skulptura, postelja, preoblečena v potiskano posteljnino, ali kavč, ki izstopa s prevleko.

Sprijaznite se

Ste pomislili, da bi sprejeli razgled skozi okno tak, kot je? Če gledate na industrijsko okolje, tudi stanovanje uredite v takšnem stilu. Izberite kovinsko posteljno ogrodje, kovinske dodatke in drugo pohištvo, ki ustreza industrijskemu slogu.

Vir: www.homedit.com