Glavna naloga, ki jo opravljajo senčila, je predvsem zaščita pred močno in motečo zunanjo svetlobo, poskrbijo pa tudi za hlajenje prostora (ki se shladi zaradi odbijanja svetlobe) in odganjajo nezaželene poglede iz zunanjega sveta.

Najboljša je kombinacija senčil

Čedalje več gospodinjstev se odloči za lamelne zavese, nekaj manj za žaluzije, še manj pa za rolete. Slednje namreč vzbujajo občutek zastarelosti, čeprav se dobijo v različnih barvah, ki jih lahko usklajujete z barvo fasade. Ne glede na to, kaj je moderno in kaj ni, odločite se za senčila, ki ustrezajo vam.

Če se sprašujete, katera senčila izbrati, je odgovor preprost – kombinacija senčil, ki dopolnjujejo druga drugo, je najboljša. Rolete so praktične, ker lahko popolnoma blokirajo sončno svetlobo, hkrati pa omogočijo boljšo toplotno in zvočno izolacijo. Poleg tega lahko z roleto zavarujemo okno med točo, ki bi sicer neprijetno bobnala po njem.

Žaluzije, lamelne zavese, roloji...

Žaluzije, lamelne zavese in roloji so senčila na notranji strani oken, s katerimi lahko natančno reguliramo sončno svetlobo, česar z roletami ne moremo. Danes je v trgovinah in pri izdelovalcih tolikšna ponudba notranjih senčil, da med njimi res ni težko izbrati idealne rešitve prav za vaš dom.

Nekaj sodobnih, tehnično dovršenih in čudovitih senčil, ki vam bodo morda dala zamisel za dopolnitev vaših oken, vam predstavljamo v  fotogaleriji.