Za lažje vzdrževanje dolge življenjske dobe živil je Beko razvil vrsto izjemnih rešitev, ki nam lajšajo življenje. Razvoj novih tehnologij nam omogoča tudi, da zavržemo precej manj hrane, čeprav je to na koncu seveda odvisno predvsem od nas samih. Koristno je poznati vsaj nekaj lastnosti in zakonitosti pravilnega shranjevanja, saj s pametnim shranjevanjem in že pred tem tudi nakupovanjem zmanjšamo možnost, da bi se nam živila pokvarila.

Lažje shranjevanje raznolikih živil

Vaš hladilnik ni le omara za priročno odlaganje hrane, temveč je visokotehnološka naprava, saj močno olajša shranjevanje raznolikih vrst živil, ki potrebujejo različno nego, da bi ostala sveža, zdrava in okusna. Novodobni hladilniki imajo med seboj različna temperaturna območja, ki ob pravilnem shranjevanju živil lahko precej podaljšajo njihovo življenjsko dobo, poleg tega pa pomagajo vzdrževati pravilno higieno in s tem preprečujejo vdor ali nastanek neželenih bakterij.

Daljša trajnost zelene zelenjave

Med hladilniki Beko lahko izberete takšnega s posebnim predalom s tehnologijo aktivne modre svetlobe, ki nadaljuje naravni proces fotosinteze in s tem občutno podaljša življenjsko dobo sadja in zelenjave. Tak način shranjevanja poleg daljše svežine zagotavlja tudi dolgotrajno ohranjanje vsebnosti hranilnih snovi in vitaminov, sadje in zelenjava pa sta zaščitena kot v naravnem okolju. Izbrani modeli hladilnikov Beko se ponašajo tudi z izjemno tehnologijo »Everfresh«, ki s pomočjo posebne oblike predala in natančnega prilagajanja vlažnosti zmanjšuje kondenzacijo zelene zelenjave, kar živilom podaljša rok uporabe do kar 60 odstotkov in omogoča hrambo zelenjave do 19 dni. Z uporabo izbranih modelov hladilnikov Beko bodo vaše skrbi glede svežine sadja in zelenjave postale preteklost.

Varno shranjevanje hrane

Sveže meso, ribe in perutnino do uporabe pustite v embalaži, saj s tem zmanjšate izpostavljenost hrane škodljivim bakterijam, prav tako skuto, jogurt, kislo smetano, mleko in sladko smetano. Neporabljeno mleko ali kislo smetano, ki ste jo prelili v posodo in je trenutno ne potrebujete, pokrijte s plastično folijo. Sir po odprtju ovijte v povoščen papir za shranjevanje ali plastično folijo. Shranjevanje mleka v plastičnih ali steklenih steklenicah je varnejše kot v kartonski embalaži, saj se prav v bližini kartonskega žlebu pogosto razvijejo bakterije, ki jih ob točenju nevede lahko vnesete v kozarec ali skodelico. Ohlajeno kuhano hrano vstavite v nepredušno in dobro zatesnjeno posodo, saj boste tako zmanjšali možnost vnosa neželenih bakterij in preprečili širjenje vonjav. Nekatere vrste bakterij so odporne proti procesu kuhanja in se lahko razvijejo na sobni temperaturi, zato tudi kuhano hrano shranjujte v hladilniku.

Hladilnika ne napolnite preveč

Hladilnika nikoli preveč ne napolnite, saj mora hladen zrak za zagotavljanje pravilnega hlajenja nenehno in enakomerno krožiti. Hladilniki Beko s tehnologijo »NeoFrost« in sistemom aktivnega dvojnega hlajenja zagotavljajo izvrstno hrambo vaših živil. Če na vratih hladilnika nimate posebnega predala za jajca, jih zaradi pogostega odpiranja vrat raje hranite na višjih policah hladilnika. Zamrznjena živila označite z nalepko, na kateri naj bosta zapisana vsebina vrečke in datum pakiranja. Hladilnik redno čistite in vzdržujte higieno. Redno preverjajte rok uporabe živil in skrbno odstranjujte tista s pretečenim rokom. Za lažje preverjanje in boljši nadzor živila s krajšim rokom uporabe postavite na sprednji del police.

Koristne in zanimive nasvete za gospodinjstvo najdete tudi na blogu Življenje je Beko.